Treenerit peksnud hokiklubis mängib Eesti koondislane

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Makrov
Andrei Makrov Foto: Internet

Täna Narvas algavaks jäähoki MMi 2. divisjoni turniiriks Eesti koondisega ühinenud Andrei Makrov krooniti eelmisel nädalal Sloveenia meistriks.


Maailma meediasse ei jõudnud Makrovi koduklubi Jesenice Acron aga sugugi selle saavutusega – päev pärast triumfi andsid kuus selle klubi mängijat oma ameeriklasest peatreenerile Mike Posmale peksa. Kõik kuus meest said automaatselt hundipassi.



Eesti Jäähokiliidu peasekretär Riho Soonik ei osanud eile öelda, kas huligaanitsejate hulgas oli ka Eesti koondislane, ta pole viimasel hetkel riigi esindusmeeskonnaga liitunud Makroviga veel rääkinud. Kindel on aga see, et mees uisutab juba täna Iisraeli vastu jääle.



Võrreldes kolmapäeval Soomega peetud kohtumise koosseisuga tegid Eesti koondise soomlastest treenerid Ismo Lehkonen ja Jukka Ropponen mõned muudatused. Koju saadeti Mihkel Võrang ja Anton Jastrebov, lisaks Makrovile arvati koondisse kõigest 17-aastane Robert Rooba ning Lauri Lahesalu.



Neist Lahesalu liitub koondisega pärast Prantsusmaa meistriliiga finaalseeria lõppu. Tema koduklubi Angers juhib kolme võiduni mängitavat seeriat 2:0. Isegi kui seal mängitakse kõik viis kohtumist, on Lahesalu reedeks Narvas kohal. Kuid just MM-turniiri viimane kohtumine Rumeeniaga saab ilmselt võitja osas otsustavaks. Eesti ülejäänud vastased on Iisrael, Hiina, Uus-Meremaa ja Island. 1. divisjoni pääseb vaid turniiri võitja.



Koondise kogenuima liikme Olle Sildre sõnul ei saa siiski ühtegi vastast alahinnata ning kõikideks kohtumisteks tuleb maksimaalselt keskenduda. Samas pidas temagi otsustavaks just heitlust Rumeeniaga. «Õnneks saame enne seda kuus mängu, nende jooksul jõuame tegeleda oma vigade kõrvaldamisega,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles