Vormelilegend: vara on Schumacheri esitusi hinnata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: SCANPIX

Endine vormel-1 maailmameister Jackie Stewart usub, et veel on vara rääkida sellest, kas Michael Schumacher tegi sporti naasmisega õige sammu ja suudab uute tiitlite eest võidelda, vahendab Sponest.

«Selgelt on näha, et Michael pole oma oskusi kaotanud,» lausus Stewart. «Kogemust ja teadmisi pole seitsmekordsel maailmameistril nii lihtne kaotada.»

«Mäletan, et viis ja kümme aastat pärast oma erruminekut, kui olin 39- ja 44-aastane, tulin Elfi eest parimate vormelitega kätt proovima ning justkui polnud oma sära kaotanudki,» jätkas ta. «Kuid Michael pole suutnud veel oma kiirust leida ning asjaolu, et tiimikaaslane on olnud nii kvalifikatsioonis kui sõidus parem, mõjutab teda rohkem kui ta välja näitab.»

Stewart lisas veel, et Schumacheri üheks valupunktiks on ka teiste sõitjate tugevused. «Peale põhimeeskondade on nii häid ja kogenud piloote nagu Rubens Barrichello ja Robert Kubica. Tänavu on rohkem häid piloote stardis kui minu mäletamist mööda kunagi varem,» arutles Stewart.

Stewart avaldas ka, et tema arvates lõpetas Schumacher oma karjääri liiga vara. «Ta poleks pidanud lahkuma, kuna asjad jäid pooleli,» sõnas Stewart. «Oma karjääri lõpetamisel teadsin, et ei sõida enam võidu ja sama kehtis Gerhard Bergeri puhul. Kui Niki Lauda pärast edukat naasmist lõpetas, siis ta jättis oma kiivri vormelisse. Tema teadis, me kõik teadsime, et ta ei istu enam selle rooli. Kuid Michaelil jäi alati midagi pooleli.»

Siiski tõdes Stewart, et Schumacheri naasmine on vormel-1 edule kaasa aidanud. «Sponsorid saavad reklaami täie raha eest, sest Michael on igale võistlusele ainult hea uudis,» märkis ta. «Mingu ta kuhu tahes, kõik kaamerad suunatakse otse tema peale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles