Taaramäe üllatab Türgi tuuril iseennast

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Youtube

Türgi velotuuri kolmanda etapiga üldliidrikoha endale haaranud Rein Taaramäe jaoks on edu tulnud üllatusena.




«Tõesti üllatav, et konkurendid pole minu kesise vormi vastu paremat suutnud,» imestas Taaramäe. «Ju mu enda tase siis on nii kõva.»



Eilsel 166 km pikkusel etapil sõitis Taaramäe koos nelja jalgratturiga peagrupil eest ära. Kuigi Giovanni Visconti ja Simon Spilak eestlast edestasid, tõusis etapi kolmandana lõpetanud ja neljasekundilise boonuse saanud Cofidise mees liidriks.



Tegelikult võinuks ta liidrikoha haarata juba esmaspäevasel etapil, kus ta lõpu eel grupist lahti rebis ja finišijoone poole tuiskas. Paraku ei lasknud ilmaolud võitu saavutada.



«Olen kindel, et kui puhunuks taganttuul, võtnuks võidu. Paraku oli tuul vastu,» märkis Taaramäe.



Tegelikult läks Taaramäe Türgi tuurile asja rahulikult võtma, kuid nüüdne edu on pannud eestlase mõtted teisiti veerema.



«Kuna olen nii kaugele jõudnud, tuleb ikka proovida võita,» kinnitas Taaramäe, kes ebaedust pead norgu ei laseks. «Kui särgi kaotan, pole midagi hullu. Edu on aga boonuseks.»



Velotuuri kokkuvõttes kaotab Visconti Taaramäele sekundiga, kolmas on senine liider Andrei Greipel, kes jääb maha kuus sekundit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles