Peking tervitab juubeldustega olümpiatuld

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina pealinnas maailmatuuri lõpetavat olümpiatuld võtsid vastu punalippudega lehvitavad rahvamassid, kes ei lasknud oma suurt rõõmu häirida ka sudusel taevavõlvil.

Kolmel viimasel päeval enne olümpiamängude ametlikku algust kannavad sajad väljavalitud tõrviku läbi suurlinna tähtsamatest ajaloolistest vaatamisväärsustest, vahendas BBC News.

Taevase Rahu väljakul usaldati täna tõrvikukandmise au rahvavabariigi praegusele tuntuimale sporditähele, kelleks on korvpallur Yao Ming. Rangete julgeolekumeetmetega leppinud hiina publik saatis teda seal eufooriliste hüüetega olümpiamängude ja oma pealinna kiituseks.

Veidi varem üritasid aga pidu rikkuda välismaalt saabunud protestijad, kes rullisid linnupesaks ristitud olümpiastaadioni juures lahti suure loosungi vaba Tiibeti toetuseks. Kiiresti kohale rutanud politseinikud viisid endaga kaasa kaks britti ja kaks ameeriklast, vahendas Reuters.

Hiina võimud kinnitasid eile, et hoolimata viimastel kuudel toimunud rahutustest ja terrorirünnakutest, võivad olümpialased ja mängude külalised ennast tunda turvaliselt. Palju keerulisemaks probleemiks võib aga osutuda Pekingi õhu saastatus, mis küll on tänu ülikarmidele meetmetele vähenenud veidi, ent pole siiski lubanud linna kohale valguda päikesesäral.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles