Akognon võib naasta poolfinaali kolmandaks mänguks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josh Akognon saab tõenäoliselt veel selles seerias mängukõlb­likuks.
Josh Akognon saab tõenäoliselt veel selles seerias mängukõlb­likuks. Foto: Sille Annuk

Kalev/Cramo korvpallimeeskonna tagamees Josh Akognon sai eile tohtritelt hea uudise – tursunud ja valuliku põlve sees on kõik sidemed ja menisk terved ning hea õnne korral võib ta juba teisipäeval platsile naasta.


Teisipäeval peab Kalev/Cramo Eesti meistriliiga poolfinaal­seerias Tartu Rockiga kolmanda mängu. Pärast kolmapäeval võõrsil saadud võitu juhib Kalev/Cramo, seeria teine kohtumine peetakse täna Tallinnas.



Samas leidub korvpallispetsialiste, kelle arvates võis viskemasinana tuntud, ent samas kaitses kesisemalt tegutseva Akognoni puudumine esimeses mängus kalevlastele isegi kasuks tulla.



«Näiteks Marko Riis tegi tema asemel väga hea mängu,» kiitis Tartus omanimelist korvpallikooli juhtiv Aivo Erkmaa. Kogenud treener Jaanus Levkoi pidas aga Akognoni mängimise või mittemängimise üle arutlemisest tähtsamaks Tanel Soku rolli. Vigastuse tõttu mitu nädalat palliplatsilt eemal olnud mängujuhil võtab õige rütmi leidmine veel aega.



Ekspertidele polnud põhiturniiril neljandaks jäänud Kalev/Cramo 67:63 võit üllatus, ent samas tekitas neis arusaamatust põhiturniiri võitja Ro­cki kesine esitus.



Erkmaa juhtis tähelepanu, et Rocki leegionärid Todd Abernethy ja Scott Morrison ei suutnud meeskonda piisavalt aidata. «Abernethy pole millegi poolest eestlastest parem, Morrisonil olid aga eile näpud täitsa pehmed. Hooaeg on näidanud, et tegemist on väga ebastabiilsete mängijatega,» mõtiskles ta. «Kalev/Cramo puhul räägitakse pidevalt kaitsemängust, aga eile ei saanud küll aru, et see oleks nii tugevaks muutunud.»



Levkoi kõrvutas eile mõttes Rocki ja Kalev/Cramo mängijaid ning leidis, et üks ühele võttes pole kumbki teisest selgelt üle. Seepärast ei saavat ka väita, et kalevlased andsid võõrsil saadud võiduga Rockile surmahoobi.



Kalev/Cramo ja Rocki poolfinaali teine kohtumine algab täna Tallinnas kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles