Paavst soovis Hiinale edu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Katoliku kiriku pea paavst Benedictus XVI saatis Hiinale oma parimad soovid, et olümpiamängud Pekingis osutuksid edukateks.

Paavsti edastas oma tervitused olümpialastele igapühapäevase palvuse ajal, mida ta seekord pidas tuhandete palverändurite ees Bressanone linnakese peaväljakul Põhja-Itaalias, kuhu kõrge kirikuisa puhkama sõitis, vahendas Reuters.

«Ma jälgin seda suurt spordisündmust, mis on kõige tähtsam ja kõige oodatum maailmas, suure kiindumusega ning loodan, et see pakub rahvusvahelisele kogukonnale kindla näite erineva taustaga rahvaste kooseksisteerimisest üksteise väärikust austades,» märkis Benedictus. «Las sport olla taas vendluse ja rahu sümboliks rahvaste vahel.»

Hiina kommunistlikud võimud ei luba rahvavabariigis elavatel katoliiklastel tunnistada paavsti oma kirikupeana ning sunnivad neid astuma riigi toel tegutseva katoliikliku organisatsiooni ridadesse.

Vatikaniga varem ülimalt jäiste suhete ülessulatamise üheks märgiks on aga see, et reedel Pekingis toimuval olümpiamängude avatseremoonial peaks paavsti esindajana osalema ka Hongkongi piiskop.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles