Heitlus Tarvaga kipub TTÜ-le painavaks unenäoks muutuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Pokla (palliga).
Joosep Pokla (palliga). Foto: Mihkel Maripuu

Kas TTÜ korvpallurid põevad Rakvere Tarva suhtes võidukompleksi? Mille muuga seletada, et nad neile ikka ja jälle lõpuheitluses alla jäävad…



Laupäeval ei päästnud üliõpilasmeeskonda isegi see, et kolmanda veerandaja keskel juhiti Tarva ees 17 punktiga. Sest kui Rakvere meeskond korraga hoo üles sai, meenutas nende mäng paisu tagant pääsenud laviini – nad tulid, tulid ja tulid ning neli pool minutit enne lõppu pääsesid ette.



Närvilistel lõpuminutitel olid Tarva pallurid kindlamad ja võitsid 79:76. Täpselt nii nagu nad olid saanud oma tahtmise poolfinaalseeria esimeses kohtumises ja põhiturniiri viimases omavahelises heitluses. Tarvas on võitnud tänavu viis viimast mängu TTÜga. Kuid sellega ei saa nad piirduda – finaali pääsemiseks peavad nad võtma ühe võidu veel. Seni on poolfinaalseeria seis 2:0 nende kasuks.



Kuusmaa süüdistas ennast


Vaatamata kõigele ei tahtnud TTÜ peatreener Aivar Kuusmaa nõustuda, et tema juhendatav tiim pole võitja meeskond. «Me pole kaotaja sats, usun, et suudame olla võitjad,» teatas ta kaljukindlalt.



Kuusmaa käitus laupäeval hoolealuseid säästes ning võttis kaotuses süü täielikult enda peale. «See oli puhas treeneri kaotus,» nentis ta. «Kui meeskond juhib 35 minutit ja saab ikkagi tappa, peab mõtlema, milles probleem. Eduseisus mõtlesin, et võin teha vahetusi, ent tegelikult oleks pidanud veel kannatama ning põhimeestega edasi mängima.»



Palju küsimusi tekitas seegi, miks ei võtnud Kuusmaa ühtegi mõtlemisaega, enne kui edu oli täielikult sulanud ning Tarvas koguni kahe punktiga juhtima läinud. Treener selgitas, et soovis säästa mõtlemisaegu viimaseks minutiks. «Tegelikult tundsin niigi lõpus ühest vaheajast puudust,» lisas ta.



Kriisa vedas Tarva käima


Seeria esimeses kohtumises oma fänne vaimustanud Tarvas oli laupäeval kaks ja pool veerandaega iseenda kahvatu vari. Kuni hetkeni, mil algas imeline tagasitulek. «Valmo Kriisa tõmbas meid jälle käima ja nii ta läks,» õhkas Tarva ääremängija Reinar Hallik. «Lõpp tuli juba emotsiooni pealt.»



Tõepoolest, mängujuht Kriisa keeras Tarva mängumootorile tempot juurde ning kiired rünnakud tõid edu – isegi esialgu paigast ära olnud sihik nihkus korraga paika ja visked hakkasid tabama. Tarvast ei löönud rütmist välja isegi Martin Müürsepa viies viga ja pingile langemine, kaaslased täitsid tema koha hiilgavalt.



«Teisel poolajal tekkis vahepeal tunne, et seda mängu ei õnnestugi päästa, ent lõpuks oli ikkagi kiirusest abi. Võib-olla oleks pidanud algusest peale nii mängima,» arutles Tarva peatreener Andres Sõber. «Tahan oma mängijaid kiita, et nad raskel hetkel järele ei andnud.»



Tarva meeskonnale jagas tunnustust ka Kuusmaa. «Lõpuni võitlemine on mängija jaoks väga hea omadus,» viitas ta.  



Müürsepa sõnul ei tekkinud tal aga kordagi tunnet, et mäng kipub käest libisema. «Meil tekivad vahepeal mõõnad ja me ei suutnud neid kohati peatada, kuid usk oli alles,» kinnitas ta. «Lõpuks saime jalad kõhu alt välja. Kriisa tegi jälle suure mängu, ka Veideman ja Saage olid väga tublid.»



Enda esitusega Müürsepp päris rahule ei jäänud. Tema kontosse kanti viis punkti, ent ka liiga kiiresti kogunenud viis viga. «Enesetunne on parem, kui mängupilt näitab,» väitis ta. «Aga kõige tähtsam on see, et meeskond võidab. Siis on kõik korras!»



Karjääri jooksul palju tähtsaid seeriaid mänginud Müürsepp peab kolmapäeval Rakveres peetavat kolmandat kohtumist kõige tähtsamaks. «Ega me siia tagasi ei tahaks tulla, teeme tööd ja proovime neist kodus jagu saada,» lausus alles veebruaris meeskonnaga liitunud pallur.



Tarva ja TTÜ vahelise poolfinaalseeria kolmas mäng peetakse kolmapäeval kell 19 Rakveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles