Eesti maadlejad võitlesid EMil vereni

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi
Heiki Nabi Foto: Peeter Langovits

Kuigi Eesti kreeka-rooma maadlejad Heiki Nabi, Ardo Arusaar ja Alo Toom pidid Aserbaidžaanis Bakuus peetud Euroopa meistrivõistlustel kaotuse vastu võtma juba avaringis, ei olnud koondise peatreener Henn Põlluste üdini pettunud, vaid kiitis hoolealuste võitlejahinge.


«Vastased olid tugevad, kuid poisid tegid korralikud matšid,» kinnitas Põlluste.



Alo Toom jäi kuni 84 kg kaaluvate meeste seas alla ukrainlasele Anton Babkale.



«Esimese perioodi Alo võitis, kuid teises perioodis tabas teda ebaõnn, kui kaks sekundit enne lõppu matilt välja astus ja kohtunik karistuse määras,» kommenteeris Põlluste.



Kuni 96 kg kaaluvate meeste seas kaotas Ardo Arusaar grusiin Soso Džabidzele. Kusjuures eestlane võitles sõna otseses mõttes vereni.



«Esimese perioodi grusiin võitis, kuid teises lõi Ardol peaga ninast vere välja ja sai karistada. Terve matt oli verd täis ja võib-olla on ninaluu isegi katki,» kirjeldas Põlluste, kelle sõnul paistes ninaga Arusaarel kolmandaks perioodiks jaksu ei jagunud.



Raskekaalu siirdunud Nabi jäi alla ungarlasele Mihaly Deak-Bardosile. Põlluste sõnul võtab aega, enne kui endine maailmameister uue kategooriaga harjub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles