Kleiza teenis esimese leedulasena Euroliiga skoorikuninga tiitli

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palli korvi surunud Linas Kleiza on toonud Pireuse Olympiacosele järjekordsed kaks punkti.
Palli korvi surunud Linas Kleiza on toonud Pireuse Olympiacosele järjekordsed kaks punkti. Foto: SCANPIX
Korvpalli Euroliiga tänavuse hooaja skoorikuninga tiitli ehk Alphonso Fordi auhind kuulub Pireuse Olympiacose leedulasest ääremängijale Linas Kleizale.

Alphonso Fordi auhind antakse mängijale, kellel on enne Euroliiga finaalturniiri suurim keskmine punktisaak, kirjutab euroleague.net.

Kleiza on Olympiacose eest mänginud Euroliigas tänavu 20 mängu ning keskmiselt visanud 17,3 punkti. Seejuures viskas ta ainult ühes kohtumises alla kümne punkti.

Ühtlasi on Kleiza esimene leedulane, kes selle auhinna võitnud. Lisaks on 25-aastasest Kleizast nooremana selle saavutuseni jõunud vaid ameeriklane Drew Nicholas, kes oli parim hooajal 2005/2006, kui ta oli 24-aastane.

«Ma ei kavatsenud hooaja alguses seda auhinda võita, kuid nii heas võistkonnas, kus on palju andekaid mängijaid on seda palju lihtsam saavutada,» sõnas Kleiza. «Olympiacoses on mitmekülgsed tagamängijad, kes teevad minu töö lihtsamaks.»

Kleiza järel haaras teise koha Asseco Prokomi ameeriklane Qyntel Woods 16,85 punktiga ning kolmas oli Zagrebi Cibona horvaat Marko Tomas 16,44 silmaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles