Paavo Russak: Rock mängis oma mängu kinniseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallimeistrivõistluste poolfinaalseeria kolmandas kohtumises võitis BC Kalev/Cramo  68:61 Tartu Rocki ning asus seeriat 2:1 juhtima.
Eesti korvpallimeistrivõistluste poolfinaalseeria kolmandas kohtumises võitis BC Kalev/Cramo 68:61 Tartu Rocki ning asus seeriat 2:1 juhtima. Foto: Sille Annuk
Poolfinaalseeria kolmas mäng lõppes Rocki kaotusega 61:68. Seis on 1:2. Mängu kommenteerib Rocki Korvpalliakadeemia juht Paavo Russak:

Väga keeruline on võita, kui sa viskad 55 silma ajaks kui lõpuni on mängida minuteid. Kui sa ise ikka mängid mängu nii kinniseks, nii raamidesse, siis on raske võita.

See mäng ikka tahab rohkem individuaalset teravust ja aktiivsust. Täna hoiti küll kunstlikult rünnakut kinni. Aga kui sa seda kunstlikult kinni hoiad, siis ta läheb väga raamides mänguks. Ja kui plaanitu ei õnnestu, siis sealt tekib ebakindlus, tekivad ajastamata visked, ebaloogilised lahendid. Aga kui mängid rohkem improvisatsioonilist mängu, siis variante ja võimalusi on rohkem.

Ega Kalev ei teinud ju mingit hiilgemängu. Aga Rockil oli just rünnaku pool väga raamidesse mängitud.

Esimesel poolajal Kalev natuke rohkem varieeris kaitsega, mängis maa-ala pressingut, siis segakaitset. Natuke häiris Rocki , aga see ei olnud ebakindluse põhjus. Ebakindlus tekkis step-by-step tegematajätmistest. Ja oli selliseid....mitte sunnitud eksimusi, vaid iseenda organiseeritud eksimusi. Väga keeruline on sellise mängu ülesehitusega võita.

Üks asi veel, mis natuke teeb nõutuks. Tartu meeskond on alati silma paistnud vaimsusega. Heas mõttes Tartu vaim on ka olnud seal pingi peal. Aga kõik on kuidagi tuimad! Ma ei saa aru, kas ei olegi siis tähtis, kas võidetakse või kaotatakse. Positiivset energiat selles mängus küll meeskonnast välja ei paistnud. Tuleb tunnistada, ega see ei tõmmanud publikut ka kaasa.

Kalev sai selgelt korve lihtsamalt. Ega Rock ei teinud oma liikumisi halvasti, aga Kalev on kõik nad läbi hammustanud, selgeks hekseldanud. Julgelt vahetatakse, sunnitakse üks-üks tulema, samas korralikult abistatakse. Väga raske ongi üllatusi välja mõelda kahe meeskonna juures, kes üksteist nii hästi tunnevad. Siin tullakse rohkem ikka kes-keda mängima, individuaalset lahingut andma.

Seekord läks niimoodi. Annaks jumal, et viimane otsustav mäng koju tuleks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles