Pretorias avati Semenya-nimeline spordiakadeemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caster Semenya tänasel pressikonverentsil omanimelise spordiakadeemia avamisel.
Caster Semenya tänasel pressikonverentsil omanimelise spordiakadeemia avamisel. Foto: SCANPIX
Kõmuline 800 m jooksu maailmameister Caster Semenya oli täna üle pika aja taas avalikkuse ees, kuna Lõuna-Aafrika Vabariigis Pretorias avati tema spordiakadeemia.

Akadeemia kannab nime Caster Semenya spordiakadeemia ning 19-aastane jooksja asub ametisse akadeemia presidendina, vahendab uudisteagentuur AP.

Semenya võitis mullu augustis Berliinis maailmameistrivõistlustel naiste 800 m jooksus kuldmedali, ent sattus siis skandaali keskmesse – Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) käskis sootesti teha, kuna tema mehelik välimus ja jäme hääl tekitas paljudes kahtluse, et äkki pole tegemist naisega.

Sellest ajast alates pole Semenya ühelgi võistlusel osalenud, kuna IAAF pole siiani testi tulemusi avalikustanud. Väidetavalt kavatseb IAAF millalgi juunis tulemused siiski avalikuks teha ning Semenya on lubanud võistlusradadele naasta 24. juunil Hispaanias Zaragozas peetaval võistlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles