Eesti korvpalli meistriliiga võib laieneda kümne meeskonnani

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: Margus Ansu.

Eile kogunenud korvpalli Eesti meistriliiga klubide esindajad arutasid liiga laienemist. Alaliidu peasekretäri Karel Loide sõnul sai see idee positiivse vastukaja osaliseks ning pole võimatu, et sügisel alustab meistriliigas kümme võistkonda. Tänavu pallis Eesti eliitsarjas kaheksa klubi.


Postimehe andmetel on üks liituda soovija Indrek Ruudu juhendatav Rapla meeskond, teise klubi kohta andmed puuduvad. Loide sõnul on seda veel vara avalikustada.



Samas pole selge, mis saab tänavu selgelt viimaseks jäänud Kuremaast. Kui meistriliiga laieneb, puudub vajadus pidada meistriliiga viimase ja esiliiga edukaima meeskonna vahel üleminekumänge.



Lisaks liiga laienemisele oli jutuks ka klubipüramiidi süsteemi rakendamine. Kuigi esialgu oli mitu klubi rahaliselt koormava süsteemi vastu, polevat eile Loide sõnul enam keegi otsest vastuseisu ilmutanud.



«Meistriliigas mängimisest ei kavatse sellepärast küll keegi loobuda,» sõnas ta. «Kõik ütlesid, et see on õige mõte, ent süsteemi rakendamiseks tehti mitu parandusettepanekut.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles