Kas HC Kehra kindlustab täna koha finaalis?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Kehra käsipallimeeskond
HC Kehra käsipallimeeskond Foto: Priit Simson

Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel võib täna selguda Põlva Serviti finaalivastane. Selleks peab HC Kehra kodus kell 19 algavas kohtumises jagu saama Chocolate Boysist, kelle vastu ollakse kolme võiduni peetavas poolfinaalseerias ees 2:1.

Serviti lahendas poolfinaalid kolme mänguga, kui alistas 32:20, 33:21 ja 40:23 HC Viljandi. Kehra oli kahes esimeses matšis Chocolate Boysist üle 26:25 ja 33:32, ent kaotas kolmanda 21:38.

Kui põhiturniiri teine Chocolate Boys ja kolmas Kehra pakkusid esimeses kahes mängus närvikõditava etenduse, siis kolmas vaatus oli ühepoolne. Kehra suutis võõrsil Kiilis vastupanu osutada vaid avapoolajal ning kaotas lõpuks 21:38. Tegemist pole Chocolate Boysi läbi aegade suurima võiduga Kehra üle, sest hooajal 2007/2008 oldi oma konkurendist üle 36:18.

Kehra peatreeneri Indrek Lillsoo sõnul ei suutnud meeskond ennast kohtumiseks piisavalt hästi kokku võtta.

«Meil on alati 2:0 eduseisul just seeria kolmandad kohtumised väga rasked,» vaatas Lillsoo lähiajalukku. «Seegi kord polnud me keskendunud, teisalt seisis vastane selg vastu seina ja pidi endast viimase välja pigistama. Aga võrdsete duellis saabki määravaks häälestatus. Näiteks visetel tabasime pidevalt väravaposti, kuid see pole pelgalt ebaõnn vaid märk enesekindluse puudumisest.»

Lillsoo meelest sai neile saatuslikuks avapoolaja lõpp, kui tiitlikaitsja kaotas arvulises ülekaalus olles viimasel rünnakul palli ja Chocolate Boys viskas koos sireeniga värava. Puhkama mindi väljakuperemeeste 19:14 dikteerimisel.

«Oleksime pidanud vähendama vahe kolmele väravale, ent jäime taha hoopis viiega. See otsustas,» leidis Lillsoo hävingule põhjuse. «Vaheajal sai veel meestega räägitud, et lähme teisele poolajale hooga peale, ent ebaõnnestusime ja murdusime. Lõpus olid meil väljakul juba noored, kahju ainult, et vahe nii suureks venis. Aga kindlasti sai järelkasv sellest paraja õppetunni. Ka Chocolate Boysi mängurütm oli hea ning pärast kahte nappi kaotust tahtsid nad meile kätte maksta ega lasknud ennast isegi lõpus lõdvaks.»

Kehra on varemgi suurtest kaotustest hästi toibunud ja Lillsoo loodab sellelegi nüüdki. «Võtsime kaotuse rahulikult vastu, peame sellest lihtsalt üle olema,» lausus Lillsoo. «Analüüse polnudki vaja teha, sest iga mees sai ise aru, mis juhtus. Reedel mängime kodus, teisalt on Chocolate Boys endisest enesekindlam. Peame igas liinis tegutsema varasemast kindlamalt, see käib ka väravavahi kohta.»

Chocolate Boysi juhendaja Ain Pinnonen oli pärast Kehra hävitamist rahulik. «Kokku on vaja ju kolm võitu saada,3 tõmbas suurte kogemustega Pinnonen hoolealustelt hoogu maha.

Chocolate Boysi tegijateringi hulka kuulub päris palju noori, kellel vähe play-off’i karastust. Pinnoneni arust pole see siiski eriline probleem. «Tõsi, sellistel medalimängudel pole nad varem osalenud, kuid poistel on hulga kogemusi kasvõi koondise tasandilt,» tõdes šokolaadipoiste käskija.

Pinnonen ei osanud aga öelda, kas kolmas mäng oli Chocolate Boysi poolt parem kui kaks esimest. «Suutsime oma momente lihtsalt paremini realiseerida,» analüüsis ta. «Kõigil oli hea päev ja nii sain meeste vahel mänguaega võrdselt jagada. Arvasin kohe, et pärast nappi kaotust võidab üks meeskond kolmanda mängu vähemalt kümne väravaga ja nii läkski.»

Kuigi Chocolate Boysi jaoks toimub järjekordne ellujäämismäng nüüd võõrsil, ei saa Pinnoneni sõnul Kehra sellest erilist edu.

«Meid ootab ees juba neljas poolfinaal, seega on meeskonnad oma kaardid lauale käinud,» teab Pinnonen. «Suuri muudatusi pole võimalik teha. Lihtsalt kaitses peame veelgi rohkem pingutama, täpsema taktika panen paika aga enne mängu.»

Pinnoneni meelest ei anna seeria venimine eelist kummalegi meeskonnale. «Vahet pole, kas mängime kolm või viis kohtumist,» arutles Chocolate Boysi boss. «Muidugi tahaks loota, et pikem pink kallutab vaekausi meie kasuks,» tõi Pinnonen lõpetuseks välja oma tiimi trumbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles