Taaveti ja Koljati heitlus: mida suudab Eesti Belgia vastu?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased esimesel ametlikul pressikonverentsil Hasseltis: (vasakult) Margit Rüütel, Kaia Kanepi, naiskonna kapten Rene Busch ja Anett Schutting. Pildilt puudub Maret Ani.
Eestlased esimesel ametlikul pressikonverentsil Hasseltis: (vasakult) Margit Rüütel, Kaia Kanepi, naiskonna kapten Rene Busch ja Anett Schutting. Pildilt puudub Maret Ani. Foto: AFP/SCANPIX

Kauaoodatud päev on käes – täna alustab Eesti tennisenaiskond mänge tugeva Belgiaga pääsu nimel Föderatsiooni karikasarja kaheksa tugevama riigi hulka. On see hea või halb uudis, kuid üksikmängudes ei tule platsile Justine Henin.



Belgia naiskonna kapten Sabine Appelmans hoidis mitu päeva enda teada, kelle ta üksikmängudes Eesti vastu väljakule saadab.

Kuna eile loositi mängujärjekord, oli ta sunnitud lõpuks saladuseloori kergitama, pannes tennisefännid alguses natuke pead vangutama – selle asemel et nimetada üksikmängijateks karjääri jooksul üheksa suure slämmi turniiri võitnud Henin, pani Applemans naiskonna teise numbrina välja noorukese Yanina Wickmayeri.

Henin murdis sõrmeluu


Selgitust ei tulnud aga kaua oodata – Henin murdis kolmapäeva hommikul treeningul vasaku käe väikese sõrme luu.

«Proovisin käega palli püüda, teen seda tihti, aga seekord see ei õnnestunud,» selgitas tänavu jaanuaris tippsporti naasnud Henin nukralt. «Tundsin kohe väikeses sõrmes valu.

Veetsin tänase (eilse – toim) hommiku Hasselti haiglas, selgus, et sõrmeluu on katki. Otsustasin, et ei mängi üksikmänge.»
«Saanuks viga parema käe sõrm, tähendanuks see mitmenädalast mängupausi,» lisas Henin.

Esimene mäng algab Eesti aja järgi kell 14.30, loosi tahtel tulevad esmalt väljakule mullu sügisel comeback’i teinud Kim Clijsters (WTA 11.) ja Maret Ani (WTA 220.). Teises mängus lähevad vastamisi Wickmayer (WTA 12.) ja Kaia Kanepi (WTA 126.).

Homne mängupäev algab samuti kell 14.30 ning siis kohtuvad esimeses mängus Clijsters ja Kanepi ning viimases üksikmängus tulevad väljakule Wickmayer ja Ani.

Paarismänguks andis Belgia esialgu üles Henini (WTA 24.) ja Kirsten Flipkensi (WTA 72.) ning Eesti Kanepi ja Ani. Matši võitmiseks on vaja võita kolm kohtumist. Võitja pääseb tulevaks aastaks Maailmaliigasse ehk kaheksa parema sekka, kaotaja mängib järgmisel aastal Maailmaliiga II grupis.

«See, et Wickmayer mängima pandi, polnud minu jaoks mingi üllatus,» kinnitas Eesti naiskonna kapten Rene Busch. «Nende kolm esimest naist on kõik absoluutsed tipud, sisuliselt vahet pole, kelle vastu mängida, neist kõik on võimelised näitama väga kõrgel tasemel tennist.»

Kuigi ka suurimad optimistid ei julge esimest korda nii kõrgel tasemel mängivale Eestile võitu ennustada ja paljud peavad seda koguni Taaveti ja Koljati heitluseks, ei lase Busch sellepärast tujul langeda. «Muidugi, võrreldes edetabelikohti ja vaadates viimase poole aasta tulemusi, on vastus selge,» arutles ta. «Meie tüdrukutel tuleb endast anda 101 protsenti, sajast siin enam ei piisa. Aga olen neid häälestanud niimoodi, et oleme juba võitjad, edasine on kõik boonus.»

Pea kõik piletid müüdud

Busch võrdles Eesti – Belgia matši hoopis sellega, kui Eesti jalgpallikoondisel õnnestuks välja võidelda koht MM-finaalturniiril ja nad mängiks seal Brasiiliaga. «Umbes nii ta on, meil on ju vastas endised maailma esireketid ja Wickmayer on ka selles suunas teel,» selgitas Busch. «Ma üldse ei imesta, kui sama naiskond võidab kogu Fed Cupi… aga enne peavad nad meid võitma!»

Eesti ja Belgia tennisenaiskond mängivad Hasseltis Ethias Arenal, mis mahutab 6743 pealtvaatajat, suurem osa piletitest on juba välja müüdud. Samas hallis mängis Kanepi 2006. aasta sügisel esimest korda WTA turniiri finaalis, jäädes kolmes setis alla Clijstersile.

AJAKAVA

Tennise Föderatsiooni karikasarja Maailmaliiga üleminekumängud

Belgia – Eesti

Laupäev, 24. aprill


Mängupäev algab Eesti aja järgi kell 14.30

Esimene mäng: Kim Clijsters (WTA 11.) – Maret Ani (WTA 220.)

Teine mäng: Yanina Wickmayer

(WTA 12.) – Kaia Kanepi (WTA 126.)

Pühapäev, 25. aprill

Mängupäev algab Eesti aja järgi kell 14.30

Esimene mäng: Kim Clijsters – Kaia Kanepi

Teine mäng: Yanina Wickmayer – Maret Ani

Kolmas mäng: Justine Henin (WTA 24.) / Kirsten Flipkens (WTA 72.) – Kaia Kanepi / Maret Ani

Postimees.ee teeb mängudest online-ülekande!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles