Paarissõitja Ilja Glebov hakkab uisutama venelannaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Glebovi ja Maria Sergejeva teed läksid lahku.
Ilja Glebovi ja Maria Sergejeva teed läksid lahku. Foto: Liis Treimann

Eestit Vancouveri olümpiamängudel esindanud iluuisutamise paarissõitjad Ilja Glebov ja Maria Sergejeva lõpetasid selle hooaja järel koostöö, kuid Glebov leidis juba Saksamaalt uue partneri, kelleks on 16-aastane venelanna Darja Popova.

 

Viis aastat koos uisutanud Sergejeva ja Glebovi peamiseks probleemiks oli see, et naispartner kasvas Glebovi jaoks liiga pikaks ja seetõttu oli koostöö küllaltki keerukas, vahendasid ETV spordiuudised.

Uus partner Popova on Glebovist 28 cm lühem, samas kui Sergejeva oli temast vaid 12 cm lühem.

Uuel paaril tekkis kohe võimalus pääseda tunnustatud treeneri Ingo Steueri treeninggruppi. Steueri tuntuimad õpilased on Aljona Savtšenko ja Robin Szolkowy, kes on medaleid võitnud nii maailmameistrivõistlustelt, olümpiamängudelt kui ka Euroopa meistrivõistlustelt.

Tallinnasse saabunud Steuer peab esmaspäevani kestvate testidega otsustama, kas võtta verivärske paar oma treeninggruppi või mitte. «Sooritasime palju väikeseid elemente, kaare peal sõite ja jooniseid ning paar tundub üsna hea,» rääkis Steuer ETV spordiuudistele. «Arvan, et kui nad töötavad hästi, jääd jagub ja pole vigastusi, siis on neil võimalik paremaks saada.»

Sergejeva tulevik on esialgu veel lahtine.

Vaata videoklippi ETV uudisest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles