Jago ja Venno pälvisid piiri taga oma esimese kuldmedali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Innsbrucki Hypo Tirol tähistab teist järjestikust Austria meistri tiitlit, Eerik Jago kannab särki number 8.
Innsbrucki Hypo Tirol tähistab teist järjestikust Austria meistri tiitlit, Eerik Jago kannab särki number 8. Foto: Reuters/ScanPix

Laupäeval krooniti kaks välisklubis mängivat Eesti võrkpallurit riigi meistriks. Eerik Jago pälvis Innsbrucki Hypo Tiroliga kulla Austrias ja Oliver Venno Bledi ACHga Sloveenias.



Nii üllatav kui see ka pole, teenis 29-aastane ja kokku kaheksas välisklubis profileiba söönud Jago alles oma esimese kirkaima autasu. Tiitlit kaitsnud Hypo Tirol sai mängudega 4:2 jagu Viini hotVolleysist, viimane mäng lõppes pealinnas 3:0 (19, 24, 24).

«Olime kindlad favoriidid,» ütles Jago. «Mänginuks me samamoodi kui Meistrite liigas, polnuks hotVolleysil lootust. Kuna Meistrite liigaga said «päris» mängud läbi ja nüüd pidi hakkama rasket tööd tegema, tuli sekka rumalusi.»

Neljas esimeses finaalmängus põhikoosseisu kuulunud Jagost sai kahes viimases kohtumises vahetusmees. «Meistrite liiga järel sai jalg natukene sirgeks lastud ja see maksis kätte. Mingil määral oli probleeme ka motivatsiooniga. Pidin end poolvägisi mängima sundima, Meistrite liiga pakkus nii mulle kui kaaslastele palju enamat,» rääkis Jago.

Tänavu Meistrite liigas esmakordselt alagrupist edasi pääsenud ja veerandfinaali jõudnud Hypo Tirol kindlustas endale ka tulevaks hooajaks koha tugevaimas eurosarjas. Varem Soome ja Hollandi liiga finaalis osalenud Jago ei osanud öelda, millise klubi särgi ta tuleval hooajal selga tõmbab.

«Klubi pole ühegi mängijaga lepingut sõlminud, sest Meistrite liigas osalemine määrab palju,» selgitas Jago. «Hoidun hooaja vältel läbirääkimistest, kuid kindlasti uurin ka teisi variante peale Hypo Tiroli.»

Nädal enne hooaja tippsündmust, Lodźis peetavat Meistrite liiga Final Fouri noppis ACH kohustusliku kulla kodumaal. Finaalseerias loovutati Anhovo Salonitile kolmes mängus vaid üks geim.
Viimases kohtumises pani kuuendat aastat järjest esikoha teeninud ACH kodusaalis oma paremuse maksma 3:0 (15, 16, 20). Venno sekkus kõigi kolme finaalmängu keskel vahetusest.

«Sloveenia liigas mängisime Gala palliga, nädal on Mikasa palliga taaskohanemiseks piisav,» märkis kahel eelmisel hooajal Tartu Pere Leivaga Eestis hõbeda teeninud Venno.

Mais 20. sünnipäeva tähistav eestlane tunnistas, et kibeleb puhkusele. «Mind valdab tavaline kevadine tunne, et ei taha võrkpalli mängida,» lisas Venno, kes pärast Meistrite liiga mänge kohe Eestisse tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles