Thorpe ei usu, et Phelps suudaks võita kaheksa kuldmedalit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ian Thorpe
Ian Thorpe Foto: Reuters / Scanpix

Neljapäeval andis Pekingis eksklusiivse pressikonverentsi viiekordne ujumise olümpiavõitja Ian Thorpe, kes mõtiskles ujumise üldise arengu üle ja puudutas ka imemehe ameeriklase Michael Phelpsi teemat.

Thorpe´i sõnul ei usu ta, et Michael Phelps suudaks olümpiamängudel Pekingis võita kõik kaheksa distantsi, kus ta osaleb. «Ma usun, et ta võidab palju medaleid, aga me ei tohi unustada, et ta ei võistle nagu teised ainult ühel distantsil,» seletas olümpiamängudelt kokku üheksa medalit võitnud austraallane. «Phelps on võistlustules kaheksal päeval ja igal ühel neist päevadest olema oma parimas vormis ja see on päris raske.»


Samas peab Thorpe Phelpsi ikkagi kõige andekamaks ja silmapaistvamaks tegevujujaks. «Ta on geniaalne sportlane, tema täielik pühendumine ujumisele ja treeningutele on imetlusväärne ja see annab ülimalt tugeva panuse tema suurepärastele esitustele,» ei olnud 2006. aastal sportlaskarjääri lõpetanud austraallane kiidusõnadega kitsi.


Kuid ameeriklane Phelps pole Pekingis ujuvatest sportlastest see, kes pälvis Thorpe´i kõige suurema imetluse. Selleks oli hoopis teine ameeriklane Eric Shanteau, kes otsustas olümpimängudel võistelda hoolimata sellest, et tal diagnoositi sel aastal munandivähk. Thorpe´i meelest on erakordne, et üks inimene leiab endas jõudu võistelda olümpiamängudel ja samas võidelda raske haigusega. «Näha, et üks sportlane, kes põeb vähki, suudab ja soovib veel oma keha sundida olümpial pingutama, teades, et ees ootab karm võitlus raske haigusega. Minu arvates on see ülimalt innustav,» kommenteeris Thorpe Shanteau otsust olümpial võistelda.


Lisaks jagus Austraalia ujumislegendil kiidusõnu veel ka kolmandale ameeriklasele, 41aastasele Dara Torresele, kes on sarnaselt Thorpe'iga võitnud üheksa olümpiamedalit ja on Pekingis osalemas oma viiendatel olümpiamängudel. «Ta suutis ennast võidelda olümpiakoondisesse 41-aastaselt pärast kaksikute sünnitamist,» oli Thorpe hämmastunud. «Olla võimeline sellises vanuses tippu tagasi tulema ja seda veel kahe lapse kõrvalt. Torrese järjekindlus on kindlasti paljudele eeskujuks.»


Lõpetuseks kommenteeris Thorpe ka ujumismaailmas laineid löövat Speedo ujumistrikood, mis paljude sõnul annab seda kasutavatele ujujatele selge eelise. «Kindlasti aitab uus trikoo headele tulemustele kaasa, aga tema kasutegur võrreldes treeningutega on kohe kindlasti imepisike,» selgitas Thorpe. «Trikoo ei asenda aastate pikkust treenimist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles