Glebovil uus paariline ja treener

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingo Steuer
Ingo Steuer Foto: AFP/SCANPIX

Oli avalik saladus, et iluuisutamise paarissõitjad Ilja Glebov ja Maria Sergejeva ei valluta kunagi kõige teravamat tippu, sest paariliste pikkuste vahe on liiga väike.



Justkui päästerõngana potsatas kuu aega tagasi Glebovi Facebooki kontole 16-aastase venelanna Darja Popova küsimus, et kas too on nõus temaga koostööd alustama. Et küsimusele ammendav vastus saada, tuli Moskvas sündinud, kuid seitse aastat Saksamaal elanud piiga Eestisse.

Kaks nädalat väldanud treeningud, mille viimast osa jälgis paari uus juhendaja, maailmakuulus sakslane ­Ingo Steuer, andsid asjaosalistele positiivse vastuse. «Esmamulje on hea,» lausus Steuer intervjuus Eesti Televisioonile. «Kui nad töötavad hästi, jääd jagub ja õnnestub vigastusi vältida, on võimalik paremaks saada.»

Mai keskel alustatakse Saksamaal Chemnitzis ettevalmistust uueks hooajaks. Steueri kuulsaimad hoolealused on kahekordsed maailmameistrid ja kolmekordsed Euroopa kuldmedalistid Aljona Savtšenko – Robin Szolkowy.

Glebovi sõnul on Steueri hinnaklass samas suurusjärgus tema ja Sergejeva treeneri, poolaka Mariusz Siudeki omaga. «Loodame, et alaliit toetab meid. Erasponsoreid meil pole, kuid otsime. Küll on Chemnitzis elamine odavam kui Poolas, sest saame ööbida spordikompleksi ruumides,» rääkis Glebov Postimehele.

Glebovist 28 cm lühema Popova eelmine partner läks operatsioonile ja otsustas edaspidi keskenduda jää­show’dele. Glebov ei osanud öelda, kas Sotši olümpiale pääsemise nimel hakkab Popova taotlema ka Eesti kodakondsust. Muudel tiitlivõistlustel võistlemiseks pole seda vaja.

Mis saab aga Gleboviga viis aastat koos sõitnud Sergejevast, on lahtine. «Maria on hea uisutaja, kuid liiga pikk Ilja jaoks. Kui tal õnnestub leida pikem partner, võiks ta jätkata,» märkis 1997. aastal koos Mandy Wötzeliga maailmameistriks tulnud Steuer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles