Jüri Lepp naasis otsustava mängu eel Kehra treeneripingile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal Eesti meistriks tulnud HC Kehra mängijad viskavad õhku peatreenerit Jüri Leppa
Eelmisel aastal Eesti meistriks tulnud HC Kehra mängijad viskavad õhku peatreenerit Jüri Leppa Foto: Priit Simson

Tänases Eesti käsipallimeistrivõistluste otsustavas viiendas poolfinaalmängus istub HC Kehra treeneripingil klubi legendaarne juhendaja Jüri Lepp.

Lepp on Kehrat juhendanud kõigis tänavustes Balti liiga kohtumistes, kuid Eesti liigas on treenerikohustused olnud Indrek Lillsoo ja Priit Pajusi õlgadel. Meeskonnale on kasulikum, kui Lillsoo nii tähtsas mängus platsil viibib ja kuna Pajus viibib Moskvas, kutsuti appi Lepp, kes kord nädalas ka taktikatrenne läbi viib.

Chocolate Boys tuli välja 0:2 kaotusseisust, kuid selg vastu seina seistakse ka nüüd. «Aga Kehra on seekord samas seisus,» täpsustas šokolaadipoiste peatreener Ain Pinnonen.

«Patt olnuks loota, et meiesuguste võrdsete meeskondade vahel seeria kolme mänguga lõppeb,» lisas Lillsoo.

Pinnonen on rahul, et seeria viiemänguliseks venis. «Meie noored saavad hulgaliselt hindamatuid play-off’i kogemusi,» filosofeeris šokolaadipoiste loots. «Tõsi, kõige rohkem lõikab sellest siiski kasu Serviti, kes lahendas oma poolfinaalseeria Viljandi vastu ära kolme mänguga.»

Pärast kaht esimest Kehra napi võiduga lõppenud matši läksid meeskonnad koondisepausile ja said rahulikult atra seada. Pinnoneni meelest ei olnud see aga murrangu peapõhjuseks.

«Me olnuksime kolmandaks mänguks nii või teisiti vaimselt valmis,» teatas ta. «Neljandas kohtumises oli juba heas hoos väravavaht Mikola Naum, kes tõmbas kogu meeskonna käima. Nüüd viiendas duellis kavatseme jääda truuks enda taktikale ehk tahame ajada mängutempo kiireks. Väsimus on jalgades mõlemal tiimil, seetõttu loodame oma pikemale pingile.»

Lillsoo sõnul pole kaks viimast kaotust Kehra vaimu laastanud. «Meeskond on endiselt täis võidutahet,» hoiab ka Lillsoo ise lippu kõrgel. «Me pole ju veel midagi kaotanud, seeria on nüüd lihtsalt 2:2 viigis.»

Kui kolmandas matšis tõstis Kehra käed üles juba teise poolaja alguses, siis neljas lahing kulges sama pingeliselt kui kaks esimest. «Ütleksin, et neljanda mängu kvaliteet oli selle seeria parim,» analüüsis Lillsoo. «Lõpus oli neil lihtsalt rohkem õnne.»

Lillsoo hinnangul saab viiendas kohtumises määravaks kannatlikus. «Tähtis on oma mängujoonisest kinni pidada,» arutles ta. «Chocolate Boysi trumbiks on kindlasti pikem pink, meil aga kogemused. Kuna tegemist on üliolulise kohtumisega, siis väsimus ei otsusta midagi.»

Statistiliselt on Chocolate Boys ja Kehra olnud sel hooajal peaaegu võrdsed. Meeskonnad on üksteiselt mõõtu võtnud seitse korda, millest Chocolate Boys võitnud neli ja Kehra kolm. Ka koduväljak pole kummalegi eelist andnud.

Kui Kiili spordisaalis on internetiühendus, teeb Postimees kell 18 algavast mängust ka otseülekande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles