Kullamäe asus taas kapteniks ja Rock võitis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe.
Gert Kullamäe. Foto: Peeter Langovits

Kolm viimast hooaega Rocki kapteniks olnud, ent tänavu abitreeneriks asunud Gert Kullamäe astus eile taas korraks vanasse rolli ning ärgitas meeskonda südamega võitlema.



«Enne mängu küsisin praeguselt kaptenilt, kas võin enne mängu kehastuda taas kapteniks ning pidada meestele mängu eel kõne. Ta arvas, et see on hea idee,» rääkis Kullamäe. Saanud Tanel Teinilt volitused, kogus ta pärast meeskondade tutvustamist mängijad enda ümber ning püüdis süstida neisse positiivsust.

«Play-off mängudes pole kõige tähtsam taktika, vaid see, et mängitaks südame ja hingega. Mulle tundus, et meil jääb just sellest mõnikord puudu,» avalikustas Kullamäe oma kihutuskõne sisu. Omapärase sammu astus ta viimases hädas – kolme võiduni peetavas poolfinaalis oli tartlaste selg vastu seina, kaotus tähendanuks finaalikohast ilmajäämist.

Suure tõenäosusega oli Kullamäe jutust kasu. Rock alustas võimsalt ja võitis esimese veerandaja 23:6. Kuid see polnud veel tartlaste võit – Kalev/Cramo vähendas visalt vahet ning pääses viimase veerandi keskel isegi nelja punktiga juhtima.

Lõpp kujunes loteriiks, kus tartlaste võidupiletiks osutus Tein. 22 sekundit enne lõppu viis meeskonna liidri kolmene Rocki nelja punktiga ette. Finaalipääseja selgub homme Tartus peetavas viiendas mängus.

Lõpuminutitel polnud Kalev/Cramol Teiniga sarnast liidrit. Tavaliselt meeskonda vedav Charron Fisher piirdus vaid 12 punktiga ning langes lõpu eel viie veaga välja. Fisheri pidurdamine oli Kullamäe kõne teine sammas.

«Rõhutasin meestele, et Fi­sher pole Michael Jordan, aga selles seerias on ta meie vastu tegutsenud nagu Jordan. Panin südamele, et teda tuleb kas või vigadega pidurdada,» rääkis Kullamäe.
Tein avaldas lootust, et fännid püstitavad neljapäeval Tartus publiku rekordi. Visnapuu sõnul pole aga erilist vahet, kas ees ootab seeria neljas või viies kohtumine.

«Läheme igale mängule vastu nagu otsustavale lahingule. Füüsiline konditsioon on endiselt hea ning murdumist karta pole,» kinnitas Rocki peatreener.

Vigastused laastavad Kalevit

Otsustava poolfinaallahingu eel peavad kalevlaste treenerid muret tundma selle üle, mitme mehega nad neljapäeval üldse arvestada saavad.

Eilses kohtumises ei saanud väljakule mängujuht Marko Riis. «Tal on sääremari verd täis, vist on mingi veresoon lõhkenud,» sõnas Kalev/Cramo juhendaja Alar Varrak.

Riisi trauma hõrendab kalevlaste tagaliini, kuna loodetud kiirusega pole paranenud ka Josh Akognon. «Poolajal ütles ta mulle, et «sorry, ma ei saa rohkem mängida»,» viitas Varrak nigeerlast vaevavale traumale. Lisaks vigastas eile esimese veerandaja lõpus põlve kalevlaste keskmängija Kevin Owens. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles