Tartlaste jalg lõi ajaloo tegemise ees värisema

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Konsa
Oliver Konsa Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eile peeti Lilleküla jalgpallistaadionil Eesti jalgpalli karikavõistluste poolfinaal, mis võinuks minna kahekordselt ajalooraamatutesse, ent loogika sai seekord võitu ja FC Flora alistas Tartu Tammeka 4:1.



Mis siis vastupidise tulemusega juhtunuks? Üsna mõistlikul eeldusel, et FC Levadia täna teises vastasseisus Kohtla-Järve Lootuse alistab, pääsenuks kolme erandiga amatöörmängijatest koosnev Tammeka esimese Tartu klubina Euroopa liigasse ja Flora jäänuks esimest korda vana maailma turniirilt välja. Paraku ei suutnud noored tartlased elu võimalusest kinni haarata.



Esimene vaatus kujuneski Tammeka jaoks krobeliseks. 15. minutil viis Alo Dupikov Gert Kamsi söödust Flora ette ja 32. minutil kasvatas Oliver Konsa pärast Siksten Kasimiri posti tabanud penaltit tallinlaste eduseisu kaheväravaliseks. Tänu õnnejumalale, keda seekord kehastas palli rumalalt jalge vahelt läbi lasknud Flora puurilukk Stanislav Pedõk, suutis Tammeka kiirelt tegutsenud Albert Prosa isikus ühe tabamuse tagasi lüüa. Teisel poolajal oli küll Tammeka aktiivsem pool, kuid tabamused lõid florakad Teet Allas ja Rauno Alliku.



«Alguses oli poistel aukartus sees, ilmselt mängis kohtumise kaal rolli,» nentis Tammeka peatreener Marko Kristal, kelle hoolealused teisel poolajal märksa parema üldmulje jätsid. «Arusaamiseks, et võime mängida küll, ei pea kahe väravaga taha jääma. Kohe algusest peab uskuma sellesse, mida teed.»



Endise tartlase Konsa meelest oli vesi Flora veskile Tammeka viimased kaks liigamängu, kus Lõuna-Eesti meeskond suutis väravateta viiki mängida nii Narva Transi kui ka FC Levadiaga.



«Tammeka viimased mängud liigas tulid meile kasuks, kuna teadsime, et neid ei tohi alahinnata,» sõnas endine Tammeka, nüüdne Flora ründaja Konsa, kes kohtumise lõpus tegi haiget jalale, millega 32. minutil skoorinud oli. «Eks endist klubi on ikka hea võita, kuigi fännid võinuks sõbralikumad olla. Mängisin ju nende eest aastaid.»



Täna kohtuvad teises poolfinaalis Maarjamäe kunstmuruväljakul Tallinna Levadia ja Kohtla-Järve Lootus. Levadia edu korral on Flora eurokoht kindel. Kui peaks edasi pääsema aga Kohtla-Järve Lootus, siis otsustab pääsu Euroopa liigasse karikavõistluste finaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles