Cairoli tuleb Sõmerpalu krossile mullust võitu kaitsma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmerpalus on võistlustules ka MX-1 klassi MM-sarja üldliider Antonio Cairoli.
Sõmerpalus on võistlustules ka MX-1 klassi MM-sarja üldliider Antonio Cairoli. Foto: Yamaha

Tänavune Sõmerpalu staadionikross Väino Leoki karikale sõidetakse 29. juunil. Kui eelmise aasta Sõmerpalu staadionikross Väino Leoki rändkarikale tõi Eestisse sõitma mitmed maailma tippkrossimehed, eesotsas maailmameister Antonio Cairoli ja Eesti hetke parima krossimehe Tanel Leokiga, siis tänavu on latti kõrgemale tõstetud.

Maailmameister Antonio Cairoli on stardis ka sellel aastal ja valmis oma eelmise aasta võitu kaitsma. Lisaks talle on hetke seisuga Sõmerpalus startimas 12 meeskonda, kes MM-sarjas osalevad, vahendab ruudulipp.ee.
Sõmerpalu staadionikrossi peakorraldaja Aivar Leok viibis eelmisel nädalavahetusel Hollandis Valkenswaardis, motokrossi MM-sarja etapil, kus lõi käed väga paljude sõitjatega, keda saab näha 29. juunil Sõmerpalus võistlemas.

Vaieldamatult on sõlmitud kokkulepetest kõige väärtuslikum valitseva MX1 klassi maailmameistri Antonio Cairoliga.
Cairoli sai eelmisel aastal enda valdusesse Väino Leoki rändkarika, mis alates 2008. aastast Sõmerpalu staadionikrossi hinnaliseks peauhinnaks on. Aivar Leoki sõnul ei olnud läbirääkimised KTM tehasemeeskonnas sõitva Cairoliga sugugi lihtsad.

«Cairolil endal olid eelmise aasta Sõmerpalu krossist väga positiivsed mälestused. Ta nimetas seda üheks parimaks sellelaadseks sõiduks, kus ta osalenud on. Kohapealne vastuvõtt, rahva suur huvi krossi vastu, see kõik jättis talle sügava mulje. Vaatamata sellele, oli tema esmane vastus eitav, kuna KTM tehasemeeskonna mootorid lähevad peale Kegumsi etappi kohe tehasesse tagasi ja saadetakse sealt otse järgmisele etapile Rootsi. Siiski jõuti tiimisiseselt kokkuleppele, et Cairoli jaoks leitakse mootor, millega ta saab Sõmerpalus startida,» rääkis Aivar Leok.

Loomulikult loodab Eesti krossipublik, et väärikas karikas jääks siiski taas Eestisse, selles osas on kõige suuremad lootused seotud LS Motors Honda meeskonnas sõitva Tanel Leokiga, kelle nimi esimesena vanaisa Väino rändkarikal on, kui see esimest korda aastal 2008 välja anti.

Taneliga koos tuleb Sõmerpallu ka tema itaallasest tiimikaaslane Davide Guarneri, kes sellel aastal tuli Itaalia meistriks. Tugevatest nimedest võiks veel ära mainida venelase, CAS Honda meeskonnas sõitva Jevgeni Bobrõševi, kes viimasel MM-etapil väga head sõitu tegi. Kohal on ka TM tehasemeeskond, seda nii MX1 klassis sõitva Anthony Boissieri kui MX2 klassis sõitva Khounsith Vongsana näol.

Sõmerpalu staadionikross sõidetakse 29. juunil, põhistartidele lisaks tulevad ka sellel aastal rajale eelmisel aastal palju tähelepanu pälvinud säärude sõit. Väino Leoki karikas antakse välja päeva lõpus toimuva superfinaali võitjale.
Hetke seisuga on Sõmerpalu krossiks sõlmitud kokkulepped järgmiste MM-sarja meeskondadega:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles