Prantsusmaa jalgrattavanaema kavatseb jätkata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeannie Longo
Jeannie Longo Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaa jalgrattavanaema hüüdnime kandev, peagi 50-aastaseks saav Jeannie Longo jaoks on Pekingi olümpiamängud seitsmendad olümpiamängud, millel ta osaleb.

49-aastase Longo sõnul ei jää Pekingi olümpia tema jaoks viimaseks, vaid ta kavatseb jätakata, kirjutab BBC.

Olümpiavõitjaks tulnud naise sõnul ütleb ta olümpiamängude lõpul alati, et see jääb nüüd viimaseks, kuid seni ei ole ta oma sõna pidanud.

«Olen peale olümpiat väsinud, kuid taastun kiiresti. Tahtmine treenida tuleb tagasi ja ma tunnen ennast suurepäraselt,» lisas Longo.

Karjääri esimestel aastatel oli Longo peamiselt trekisõitja ja tuli kolm korda maailmameistriks. Kuid viimased kaks aastakümmet on ta keskendunud maanteesõidule.

Prantslanna kinnitusel ei ole ta olümpiamängude avatseremoonial mitte kunagi osalenud.

«Maanteesõit on tavaliselt kavas olümpiamängude alguses. On mõttetus veeta kolm tundi võistluste eel staadionil seistes,» leidis sportlane.

1984. aastal Los Angeleses esimest korda olümpial osalenud prantslanna lisas, et tal on plaanis ka 2012. aasta Londoni olümpial osaleda.

«Londoni olümpia võib huvipakkuv olla ja see olümpia ei toimu teisel pool maakera, vaid Prantsusmaa lähiriigis,» lausus Longo.

Olümpiamängudel võistlemise rekordit hoiab enda käes Austria purjetaja Hubert Raudachl, kes on osalenud üheksatel olümpiamängudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles