Interpoli kinnitusel terroristid Hiinasse kergelt ei pääse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Interpoli logo.
Interpoli logo. Foto: Wikipedia.org

Maailma suurima rahvusvahelise politseiorganisatsiooni Interpoli teatel kaitseb Hiinat võimalike terroristide eest kõige paremini range viisasüsteem.


Interpoli esindaja kindral Ronald K. Noble´i kinnitusel võimaldab Hiina tõhus viisasüsteem riiki külastavaid isikuid juba enne piiri ületamist jälgida, vahendas

Reuters

.

Olümpia-aastal nõustus Hiina mängude turvalisuse tagamiseks tegema koostööd politseiorganisatsiooniga, millesse kuulub 186 liikmesriiki. Selleks kontrollis Hiina Interpoli andmebaasis viisat taotlevate isikute toimikuid. Kõige rohkem oli kommunistlik riik huvitatud Pakistani, USA, India, Hispaania ja Itaalia kodanike toimikutest.

Prantsusmaal Lyonis asuva Interpoli peakontori ja Hiina julgeolekuorganite vahel on informatsiooni vahetamiseks loodud ka videosild ja avatud telefoni otseliin.

«Meil pole alust arvata, et olümpiamänge ohustaksid mingid kindlad ohud,» ütles Noble, kuid lisas, et kuna kõigi riikide tähelepanu on olümpiamängude ajaks suunatud Hiinale, siis jäävad olümpiarajatised terroristlike rühmituste jaoks atraktiivseteks sihtmärkideks.

Olümpiamängud ja sportlased on ka varem terroristlike rühmituste rünnakute alla sattunud. 1972. aastal Saksamaa linnas Münchenis toimunud olümpiamängude ajal hukkus 11 Iisraeli sportlast, kui relvastatud palestiinlased võtsid nad pantvangi ja hukkasid enne päästeoperatsiooni.

1996. aastal USA linnas Atlantas toimunud olümpiamängude ajal tappis pommiplahvatus ühe ja vigastas üle 100 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles