Pehka: TTÜ kaotas seeria põhiturniiril

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Pehka
Rauno Pehka Foto: Liis Treimann

Rakvere Tarva ja TTÜ vahelist Eesti korvpallimeistrivõistluste poolfinaalseeriat TV 6s kommenteerinud endine korvpallur Rauno Pehka pidas Tarva võiduvõtmeks TTÜst kogenumaid mängumehi.


«Sellistes seeriates on eelis võistkonnal, kelle meestel on võidukogemus olemas,» arutles ta. «Praegu see enamikul TTÜ meestest paraku puudub. Selles mõttes olnuks see neile suur asi, kui nad seeria võitnuks.»



Pehka arvates võib viiemänguliseks läinud seeriaga kokkuvõttes väga rahule jääda. «Väga hea seeria, pinget jagus lõpuni,» sõnas Pehka. «Kindlasti oli see Rakvere rahvale ideaalne stsenaarium, kuna nad said kolm kodumängu.»



Enne poolfinaali algust ei osanud Pehka kumbagi meeskonda favoriidiks pidada. «Raske oli ennustada, milline see lõpplahendus olla võiks,» tunnistas ta. «Juba põhiturniiril olid neil tasavägised mängud, mingis mõttes TTÜ võib-olla kaotaski selle seeria põhiturniiril. Aga see on muidugi tagantjärele tarkus.»



Ajalugu teinud Tarvas on ka Eesti korvpallifännid kihama pannud, kõik kodumängud pidas Tarvas täismaja ees. «Seeria oli hea näide spordi olemusest, minu arvates on spordis väga suur tähtsus ka suhtel rahvaga – võid olla maailma parim, aga kui see ei lähe rahvale korda, pole midagi teha,» mõtiskles Pehka ja lisas: «Tarvas on kindlasti finaalis väga paljuks võimeline, ka kulla võitmiseks,» uskus Pehka. «Hoolimata sellest, kummaga nad mängivad. Aga nagu ma juba ütlesin, on ennustamine üsna keeruline ülesanne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles