Maradona materdas Pelet ja sõimas FIFAt

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diego Maradona.
Diego Maradona. Foto: SCANPIX

Argentina jalgpallilegend Maradona tuli välja avaldusega, kus nimetas ennast eelmise sajandi parimaks jalgpalluriks ning Pelele antud auhinda väärtusetuks.

Aastal 2000 valis rahvas internetihääletusel 20. sajandi parimaks jalgpalluriks ülekaalukalt Maradona, kes kogus 53 protsenti kõikidest häältest. Pele jäi selles arvestuses kindlalt teiseks (18 protsenti häältest). Samal tseremoonial sai aga auhinna ka Pele. Nimelt valisid FIFA jalgpallispetsialistid sajandi parimaks meheks hoopis brasiillase. Maradona jäi selles arvestuses alles viiendaks. Teda edestasid ka Johan Cruyff, Franz Beckenbauer ja Alfredo di Stefano.

«Mina võitsin sajandi parima mängija auhinna tänu rahvale. Pele jäi teiseks,» rääkis Maradona. «Ta jäi Ayrton Senna järel teiseks ka Brasiilia sajandi sportlase valimisel. Tema võidetud FIFA auhind ei ole väärt mitte s*ttagi.»

Maailma jalgpallijuhtide suunas jagus 52-aastasel argentiinlasel veel krõbedaid sõnu. Tema sõnul on FIFA president Sepp Blatter ja teised jalgpallijuhid selgelt liiga vanad. «FIFA juhid on kõik rohkem kui 95 aastat vanad. Sellises vanuses inimesed ei suuda isegi autot juhtida. Kuidas nad saavad juhtida maailma jalgpalli?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles