Muutused Rajul: Matsi kohtub kuulsa leedukaga, Jõgiste vastane hakkas kartma

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jorgen Matsi
Jorgen Matsi Foto: Mihkel Maripuu

Juba homme Tartus A. Le Coq spordimajas toimuv Eesti sportliku vabavõitluse liiga võistluse Olly RAJU 12 «Eesti vs Prantsusmaa» kaardil on toimunud kaks viimase hetke vahetust. Õhtu peamatšis astub Jorgen Matsi vastu üks Euroopa paremikku kuuluvatest, Leedu võitleja Sergej Grecicho (15-5-1). Jüri Jõgiste ristab rusikad Soome võitleja Perttu Paatolaga (2-2-0).

Kui Jõgiste matš toimub varem plaanitud kaalukategoorias -65,8 kg, siis Jorgeni matš liikus -63,0 kg pealt -67,0 kg peale kuna 48-tunnise ettetatamisega kohale sõitval Grecichol ei ole väga palju aega kaalu langetamiseks jäänud.

«Enne võistlust olen nii keskendunud enda sooritusele, et sellisest uudisest ei tekkinudki erilist emotsiooni. Mõistusega saan aru, et saan stiililiselt diametraalselt erineva väga tugeva vastase sellele, kellele ettevalmistus oli suunatud ja see võib tekitada probleeme. Loomulikult on treeneritega juba kiire taustauuring tehtud ja uus mänguplaan kokku pandud, aga keha ja vaim on nii võistluseelses rutiinis juba sees, et mingit ootamatut muret või liigset ärevust küll ei ole,» kommenteerib vastasevahetust võitleja Jorgen Matsi. «Puuris võib kõike juhtuda – nüüd näeme, et ka puuriväliselt võivad asjad hetkega muutuda. Mu fännisärgil on ka kiri «Oota ootamatusi», nii et sellest vaatepunktist vaadates võib öelda, et olen valmis,» lisas Matsi.

«Jõgiste vastane kadus kolmapäeva õhtul levist ning ei ilmunud neljapäeval lennujaama. Matsi vastane ilmus lennujaama, aga tuli lagedale üsna absurdse vabandusega osade dokumentide kaotamise kohta,» kommenteerib prantslaste kõrvalejäämist Raju peakorraldaja Ott Tõnissaar. «Tundub, et enne sündmust kõva lärmi teinud mehed vaatasid veebist veel korra Eesti sportlaste videosid ja otsustasid, et ei ole mõtet kohale tulla,» lisab Tõnissaar.

Sergej Grecicho võidukontol on 12 alistust, 1 nokaut ja 2 kohtunike otsust, kaotuspoolele jääb 2 alistust ja 3 kohtunike otsust. Lisaks üks viik – 2005. aastal peetud tema kõige esimene MMA matš. See Sambo kolmekordne maailmameister ja Euroopa tippliiga Cage Warriors veteran on rinda pistnud mitmete Euroopa tippudega – näiteks Olivier Pastor, Jason Young ja Tom Niinimäki – kellest eelviimane on olnud ning viimane värskelt saanud maailma esiliiga UFC palgale. Sergej mängumaa on kindlasti maasvõitlus, Jorgeni eelis aga mitmekülgsus ja raudne närv. Tegemist on kõige tugevama välisvõitlejaga, kelle vastu Eesti pinnal lahing peetud.

Perttu Paatola ja Jüri Jõgiste vastuseisus on ajalugu – mehed on seni kohtunud juba kahel korda, kuid siiani vaid amatööridena. Seni on mõlemad matšid võitnud Jüri, aga tundub, et Perttu ei jäta jonni. Jüri kindel eelis selles matšis on püstivõitlus, Perttu raudne trump on maasvõitlus.

Sportlik vabavõitlus ehk MMA on kahevõitlusala, mille eesmärgiks on selgitada sportlikus keskkonnas välja parim võitleja. Raju on Eesti Sportliku Vabavõitluse Liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris. Järgmine sündmus – Olly RAJU 12 – toimub 19. oktoobril 2013 Tartus A. Le Coq spordimajas. Raju on võimalus jälgida ka neil, kes kohale tulla ei saa – kogu sündmusest tehakse Postimehe vahendusel rahvusvaheline HD-kvaliteediga otseülekanne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles