Suurte duell – kaalul on rohkem kui elu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Tanel Tein veab tänases mängus Rocki võidule?
Kas Tanel Tein veab tänases mängus Rocki võidule? Foto: Sille Annuk

Kolme võiduni peetava seeria viies mäng on alati ettearvamatu – isegi siis, kui ühe meeskonna vahetusmeeste pink kubiseb vigastatud mängijatest. Kohtumises, kus kaalul on rohkem kui elu, võivad ka viis meest teha imet.



Kuigi Rockil on täna peetavas mängus rivis kõik pallurid, ent Kalev/Cramo leeris valitseb mängijate nappus, ei saa võitu kergekäeliselt tartlastele pakkuda.



Postimees analüüsis mõlema meeskonna põhijõudusid ja pinki ning sai siiski napi 3,5:2,5 paremuse Rockile. Mäng näitab, kas meeste paberil kõrvutamisel on reaalsusega midagi ühist. 



Todd Abernethy – Tanel Sokk


Mullu Lätis mängides kogus Abernethy tähtsate mängude mehe kuulsuse, ent selle seeria kolmes esimeses kohtumises oli ta vaid iseenda kahvatu vari. Esile kerkis ta alles neljandas mängus. Soku tegutsemist on pärssinud jalavigastus ning esialgu mängitati teda vähe. Seeria edenedes on tema roll ja panus üha tõusnud. Koos Valmo Kriisaga Eesti parima mängujuhi tiitlile pretendeeriv Sokk peab täna tõusma Kalev/Cramo liidriks.



Postimees annab eelise Kalev/Cramole.



Silver Leppik – Gert Dorbek


Kahe ääretult ebastabiilse mehe duell – mõlemad võivad heal päeval kerkida oma meeskonna suurimaks korvikütiks, ent samas piirduda ka mõne hädise punktiga. Seoses mitme tagamängija vigastusega on Dorbeku vastutusekoorem suurem – ilmselt suurim, mida ta oma karjääri jooksul kandnud. Kui üks neist suudab meeskonda tõhusalt aidata, saab sellest lõpptulemuse otsustamisel trump.



Postimees hindab seda paari võrdseks.



Tanel Tein – Gregor Arbet


Mõlema roll on kohamängudes tõusnud, ent Teinil on see olnud võimsam ja märgatavam. Tähtsate mängude mehena tuntud Tein on kandnud Tartu meeskonda läbi terve selle seeria ning on kahtlemata mees, kes võib viiendas mängus kogu vastutuse oma õlule võtta. Arbeti mäng on paranenud eelkõige kaitses, ent samas suudab ta nõelata ka valusate kolmestega



Postimees annab eelise Rockile.



Janar Talts – Rait Keerles


Hooaja alguses olid mõlemad oma meeskonna vaieldamatud liidrid. Poolfinaalide ajaks on nende roll vähenenud, ent oluliste otsustajate hulka kuuluvad nad endiselt. Taltsil on vähenenud resultatiivsus, ent samas tõusnud lauapallide arv, lisaks on tal tartlaste rünnakujoonises oluline osa. Keerlesele mõjus halvasti mustanahaliste leegionäride tulekuga kaasnenud kohatine kaootilisus – ka ta ise kipub nüüd mõnikord kiirustades peale viskama.



Postimees annab eelise Rockile. 



Scott Morrison – Charron Fisher


Tõeline keskmängija on neist ainult Morrison, ent seda vaid oma mõõtude poolest – korvialuses võitluses jääb ta pehmeks ning ega ta taha valu tekitavatesse olukordadesse sattuda. Kalev/Cramo treenerid on tihti mõtlematult uhava Fisheri viskeõigusi kärpinud ning mõnes mängus on ta tegutsenud juba väga kasulikult. Meeskond vajab tema punkte, ent mitte kümneid möödaviskeid. Fisheri sooritus on üks otsustava mängu võtmeid.



Postimees annab eelise Kalev/Cramole. 



Rocki pink – Kalev/Cramo pink


Olgem ausad, olulist vahetusmeeste tuge pole kummalgi meeskonnal oodata. Eriti nukker on seis Kalev/Cramol, kelle pink meenutab laatsaretti. Alles vahetult enne mängu selgub, kes vigastatutest – Josh Akognon, Marko Riis, Kevin Owens – üldse platsile pääseb.



Tanel Kurbas ja Viljar Veski peavad olema valmis mehetegudeks. Rockil on kõik mehed enam-vähem terved ning Timo Eichfuss, Sten-Timmu Sokk ja Vallo Allingu võivad platsile saades sähvatada – paraku juhtub seda liiga harva. Oma roll on ka Marek Doroninil, ent tema pole haiguse tõttu nädalapäevad trenni teinud.



Postimees annab eelise Rockile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles