Venemaa peatreener Capello: Brasiilia MMil tekivad suured probleemid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa koondise peatreener Fabio Capello.
Venemaa koondise peatreener Fabio Capello. Foto: SCANPIX

Venemaa jalgpallikoondise peatreener Fabio Capello avaldas arvamust, et järgmisel suvel Brasiilias toimuvat jalgpalli MMi saadavad suured korralduslikud probleemid.

«Ootan palju probleeme – nii transpordiga kui ka eri tingimustes mängimisega. Reisimist on kõvasti,» lausus Capello Eurospordi teatel Sofias viibides ajakirjanikele. «Lõunas on külm ja põhjas väga soe. Ma ei mõista, kuidas korraldajad said otsustada, et üks meeskond mängib riigi põhjaosas ja kohe paar päeva hiljem lõunas.»

Septembris teatas maailma mängijate ühendus FIFPro, et MMi peaprooviks olnud maailmajagude karikaturniiril kurtsid paljud pallurid meeletu palavuse üle, eriti pärast seda, kui Fortalezas peetud poolfinaal Itaalia ja Hispaania vahel läks lisaajale. Osa MMi mänge algab troopilises kliimas aga kohaliku aja järgi kell üks päeval. «Rääkisin Itaalia ja Hispaania mängijatega, kes kinnitasid, et sellises palavuses pole võimalik lisaaega pidada. Ning tegemist oli pärastlõunase mänguga,» lausus FIFPro peasekretär Theo van Seggelen.

Brasiiliast saab Mehhiko, Itaalia, Prantsusmaa ja Saksamaa järel viies riik, mis on MM-finaalturniiri võõrustanud kaks korda. Eelmisel korral mängiti Brasiilias MM-kullale 1950. aastal. Riigi lennujaamad on aga kurikuulsad oma ülerahvastatuse poolest ning Capello näeb selles suurt probleemi, kuna finaalturniiril osaleva 32 meeskonnaga reisib kaasa ka miljoneid fänne.

«Turniir ise on põnev, aga fännidel on keeruline seda jälgida, kuna lennujaamad on väikesed,» sõnas Capello. Venemaa koondis osaleb MMil esmakordselt pärast 12-aastast vaheaega, järgmine MM-finaalturniir korraldatakse 2018. aastal aga ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles