Olematu värava lugemine toob kaasa kordusmängu?

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefan Kiessling lõi värava, mida ei olnud
Stefan Kiessling lõi värava, mida ei olnud Foto: Youtube

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas tekitab elevust eilne intsident, kui kohtunik luges ära värava, mida tegelikult ei olnud. Võib juhtuda, et Leverkuseni ja Hoffenheimi vaheline kohtumine peetakse uuesti.

Stefan Kiessling viis Leverkuseni 70 minutil Hoffenheimi vastu 2:0 juhtima. Nurgalöögist tulnud pall leidis möödunud hooaja liiga suurima väravaküti pea, kes nahkkera napilt väravast mööda küljevõrku suunas.

Pall leidis aga võrgus olnud augu ja läks seeläbi väravasse. Kiessling nägi väravast mööda lendavat palli ning haaras pettunult kinni oma peast, kuid seejärel luges kohtunik ootamatult tabamuse määrustepäraseks. Kohtuniku otsust mõjutas seegi, et mitte ükski Hoffenheimi mängija ei protesteerinud ning Leverkuseni mehed tormasid segaduses Kiesslingut õnnitlema. Ilmselt ei olnud ka Kiessling seejärel enam kindel, kas nägi palli lendu õigesti.

«Ei olnud ühtegi märki, et see ei olnud tavaline värav,» avaldas Hoffenheimi kodulehekülg kohtunik Felix Brychi kommentaarid. «Mul tekkis küll kahtlus, kuid mängijate reaktsiooni järel oli kõik selge. Mitte miski ei viidanud millelegi muule.»

Hoffeneimi peatreener Markis Gisdol avaldas arvamust, et kohtumine tuleks uuesti pidada. Varasemalt on Saksamaal sarnane kogemus olemas aastast 1994, kui Müncheni Bayerni ründaja Thomas Helmer lõi palli väravast mööda kohtumises Nürnbergu vastu, kuid äärekohtunik luges värava ära. Esialgne Bayerni 2:1 võit tühistati ning korduskohtumises olid sama meeskonna võidunumbrid 5:0.

«Selline asi on varem juhtunud ja siis peeti korduskohtumine. Arvan, et näeme ka seda mängu uuesti,» ütles Gisdol pärast kohtumist. «Muud lahendused ei oleks tõsiseltvõetavad.»

Leverkuseni boss Sami Hyypia oli samuti olukorrast veidi nördinud. «Mängu ajal tähistasin väravat, sest mulle tundus, et tabamus oli määrustepärane. Nüüd on aga üsna ebamugav tunne,» sõnas soomlane.

Leverkusen võitis kohtumise 2:1 ja tõusis hetkel Bundesliga liidriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles