Uudne lähenemine andis suurepärase resultaadi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Todd Abernethy (palliga) tänases kohtumises
Todd Abernethy (palliga) tänases kohtumises Foto: Margus Ansu
Otsustava poolfinaallahingu eel katsetas Tartu Rocki korvpallimeeskond senisest hoopis teistsugust lähenemist ning nagu mäng näitas töötas see perfektselt.

Kui tavaliselt veedavad Tartu klubi pallurid mängupäeva oma kodudes, siis sel korral otsustati terve päev koos olla.

«Tänaseks kohtumiseks valmistusime hoopis teistmoodi. Olime pärast hommikust trenni koos hotellis. Usun, et sellest oli kasu ning enne otsustavat mängu oli see hea lahendus,» kiitis Silver Leppik meeskonna otsust. «Meil oli tänases kohtumises paljugi tõestada.»

Poolfinaalseerias tõusude ja mõõnadega mänginud Leppik tabas otsustavas mängus neli kaugviset ning kogus sarnaselt Janar Taltsiga meeskonna ühe parimana kokku 18 punkti.

«Kui esimesed visked lähevad, siis saab hea tunde sisse ning on kindlam vista. Kord pidi ka mul siin hallis minema hakkama,» arvas Leppik.

Senisest hoopis teistsugust lähenemist mängule kiitis ka Rocki ameeriklasest mängujuht Todd Abernethy.

Mullu Läti meistrivõistlustel play-off mängudes head taset näidanud Abernethy suutis ka eile näidata neljandas kohtumises leitud enesekindlust.

«See oli väga hea, et meeskonnaga koos aega veetsime. Seetõttu ei pidanud tervet päeva kodus olema ja mängu peale mõtlema. Selline kohtumiseks valmistumine võttis segajad maha ning aitas väga hästi keskenuda,» kiitis Abernethy.

Eelkõige tõstiski ameeriklane esile meeskonna suurenenud ühtsust. «Vaimne pool matšideks valmistumisel on väga tähtis ning koos püsimine aitab sellele palju kaasa,» sõnas mängujuht.

Samas meeskonna tugitala Tanel Tein uudsele ettevalmistusele suurt tähtsust omistada ei tahtnud. «Mina sellistesse asjadesse väga ei usu, kuid kui see edu toob, siis võidu nimel võib taolise ohverduse teha,» arvas Tein, kelle sõnul pole ka tavapärasel mängule lähenemisel midagi viga. «Tuleb välja, et see kokkuvõttes aitas.»

Mullu Eesti meistrivõistlustel hõbedega leppinud, kuid enne seda kahel korral järjest meistriks tulnud Rocki rahuldab ka tänavu vaid esikoht.

«Oleme valmis nendega mängima ning kindlasti ei saa kohtumist nendega kergelt võtta,» tunnistas Abernethy.

Samas on Rockil enne finaali hästi meeles ka Tarva käest põhiturniiril saadud suureskoorile kaotus

«Nemad (Tarvas – toim) mängivad rohkem jooksvat stiili. Neil on väga hea meeskond,» tunnustas Leppik. «Kui nad hästi jooksma saavad, siis nad võivad tulla laviinina nagu ükskord juhtus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles