Prantsusmaa jalgpalliliit kutsus kaasmängijaid sõimanud staari vaibale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa koondise kaitsja Patrice Evra mängus Islandi vastu.
Prantsusmaa koondise kaitsja Patrice Evra mängus Islandi vastu. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa jalgpalliliit teatas, et endisi kaasmängijaid Bixente Lizarazud ja Luis Fernandezi kaltsakateks nimetanud kaitsja Patrice Evra peab oma sõnakasutuse kohta aru andma.

Alaliit teatas oma kodulehel avaldatud teadaandes, et Evrad oodatakse jalgpalliliidu presidendi Noel Le Graet ja peatreeneri Didier Deschampsi jutule. «Mul on kahju, et ta nii ütles. See on kahtlemata vääratus,» lausus Deschamps telekanalile Canal Plus, viidates aga, et Evrad ei pruugi oodata karm karistus. «Tegemist on eeskätt inimeste omavaheliste probleemidega.»

«On mõned «asjatundjad», kellega ma varsti klaarin oma erimeelsused. Nad tahavad Prantsusmaa rahvale valetada, kui ütlevad, et Evra ei meeldi kellelegi, aga see pole tõsi,» rääkis Evra ühele Prantsusmaa telekanalile.

«Ma ei tea, mis Lizarazul minu vastu on. Ma olen valitud kaks korda maailma parimaks vasakkaitsjaks ja neli korda Inglismaa liiga parimaks vasakkaitsjaks. Mäletan, kui mind esimest korda koondisesse kutsuti. Kõik teised surusid mu kätt – välja arvatud tema. Inimestel on minust hea mulje, need kaltsakad ei saa mu mainet rikkuda, aga nad peavad Prantsusmaa rahvale valetamise ära lõpetama,» lisas Evra, vihjates lisaks Lizarazule ka paarile teisele mängumehele, kes tema hinnangul ta mainet rikuvad.

«Ma ei tea, mis tal häda on,» pareeris Lizarazu Prantsusmaa raadiojaamale RTL intervjuud andes. «2010. aastal kaotas ta enesevalitsemise ja mulle tundub, et praegu on juhtunud midagi sarnast,» viitas ta eelmisele MM-finaalturniirile, kus Prantsusmaa koondis streikima asus.

Alaliit ei pruugi Evra väljaütlemistesse sugugi sama leebelt suhtuda kui Deschamps – mulluse EM-finalturniiri ajal ühte reporterit solvanud poolkaitsja Samir Nasri sai näiteks kolmemängulise koondisekeelu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles