Pehka: Rock uskus ja tahtis rohkem

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Pehka
Rauno Pehka Foto: Liis Treimann

Tartu Ülikool/Rocki ja BC Kalev/Cramo vahelist Eesti korvpallimeistrivõistluste poolfinaalseeria otsustavat viiendat mängu TV 6s kommenteerinud endine korvpallur Rauno Pehka tõdes pärast Rocki 98:59 võiduga lõppenud kohtumist, et selles seerias said Kalevile saatuslikuks paljude meeste vigastused.


Võõrleegionäridest kimbutab vigastus Josh Akognoni ja Kevin Owensit, mõlemat meest vaevab põlvevalu. Täiesti terve pole veel ka Marko Riis, kellel olid sääremarjas rebendid. «Kalevil olid nii paljud mehed rivist väljas.



Nad käisid küll otsustavas mängus platsil, aga keegi polnud sajaprotsendiliselt terve,» mõtiskles Pehka. «See oli neile kahtlemata moraalne löök. Teiseks, Kalev ei suutnud ära kasutada eelmises mängus saadud eelist, kui nad suurest kaotusseisust välja tulid.»



Kalevi laatsaretti lisandus eile veel ka Charron Fisher, kes sai kaks korda löögi vastu nina, mistõttu ta väga palju mängida ei saanud. «Fisheri väljalangemine pani ilmselt veel suurema põntsu,» märkis Pehka.



Rocki edu võtmena eilses mängus tõi Pehka välja tartlaste hästi sujunud koostöö. «Rockil õnnestus seekord kõik,» möönis ta. «Nad polnudki selles seerias Kalevi vastu nii palju punkte visanud, juba esimese poolajaga 50 punkti, samas kui varem olid nad kõige rohkem 76 punkti visanud.»



Ka meeste häälestatus oli erinev. «Ühel meeskonnal oli lihtsalt tohutu energia, teisel seda paraku nappis,» selgitas ta. «Rock võib-olla uskus rohkem ja tahtis seda võitu veidi rohkem.»



«Kalevil kadus usk üsna kiiresti ära,» jätkas Pehka. «Selle tagasisaamiseks pidanuks neil olema ridamisi õnnestumisi, aga paraku nii ei läinud. Võid ju tahta küll, aga kui usku pole, on raske midagi ära teha.»



Et nii Rockil kui ka finaalivastasel Rakvere Tarval on arvukalt poolehoidjaid, arvas Pehka, et kullaheitlus läheb kogu aeg täismajale. «Ma loodan küll, et kummagi klubi kodusaalis pole ühtegi tühja kohta,» sõnas ta. «Igatahes mõlema seeria viimases mängus oli fiiling päris hea!»



Finaalseeria algab juba homme Tartu Ülikooli spordihallis. «Ootan finaali suure põnevusega,» avaldas Pehka. «Usun, et Rock on Tarvale paras pähkel. Tundub küll, justkui oleks Tarvas juba kõik hästi teinud, aga see oli ikkagi poolfinaal, finaal­seeria on alles ees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles