Põlva Serviti leegionärid kuumenesid üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuue väravaga Chocolate Boysi resultatiivseimaks kerkinud Mikk Pinnonen on embusse haaranud Serviti ukrainlasest leegionäri Andrei Ternovõi. «Käsipallivalssi» vaatab pealt Janis Selge.
Kuue väravaga Chocolate Boysi resultatiivseimaks kerkinud Mikk Pinnonen on embusse haaranud Serviti ukrainlasest leegionäri Andrei Ternovõi. «Käsipallivalssi» vaatab pealt Janis Selge. Foto: Sille Annuk

«Vene poisid lähevad hulluks,» vangutas põlvetrauma tõttu Serviti käsipallimeeskonna videokaamera taga seisnud Henri Sillaste teise poolaja keskel pead, kui Põlva klubi finaali avavaatuses liidriohjad Chocolate Boysile ulatas.



Enamiku ajast kahe-kolmeväravalist edu hoidnud Serviti vajus viimase veerandtunniga täiesti ära. Chocolate Boysi 16:19 kaotusseis asendus punktidega 23:22 ja enam võõrustajaid viigist kaugemale ei lastud. Lõppseisuks kujunesid 26:24.



Poolaja 15:12 võitnud Serviti juhendaja Kalmer Mustingu sõnul polnud tema hoolealustel šokolaadipoiste lõpukiirendusele midagi vastu panna.



«Viimasel veerandtunnil ei joostud enam kiirrünnakusse, esimesena andis tempos järele Andrei Ternovõi,» lausus Musting ja raputas ka endale tuhka pähe. «Põhimehed said ehk liiga suure koormuse. Pidanuksin julgemini vahetusi tegema. Vastastel tegid skoori kümme meest, meil aga kuus.»



Otsustavatel momentidel üritasid põhiturniiri parima klubi Serviti poolel kastaneid tulest välja tuua peamiselt leegionärid Maksim Butenko ja Ternovõi, muutes sellega rünnaku ühekülgseks. «Nad võtsid liiga palju enda peale ja pingutasid üle,» noomis Musting.



Kuue väravaga Chocolate Boysi resultatiivseimaks tõusnud 19-aastane Mikk Pinnonen tunnistas, et teisipäeval lõppenud ja rohkesti energiat kulutanud poolfinaalseeria andis mängu alguses tunda.



«Meie kaitse pidas, Serviti aga väsis lõpus. Pikk pink on meile suur boonus, vastaste vahetusmängijate tase on klassi võrra madalam,» märkis Pinnonen. «Enne mängu leppisime kokku, et keskendume kaitsele ega kiirusta rünnakul. Servitil on meid raske üle joosta.»



«Oli teada, et kui suudame Serviti leegionärid ja väravavahi üle mängida, siis võidame. Hoida vastased 24 värava peal on tänapäeva kiire tempo kohta hea näitaja,» lisas Mikk Pinnoneni peatreenerist isa Ain Pinnonen.



Poolteist minutit enne lõppu kahe väravaga peal olnud Chocolate Boys ulatas Servitile viimase õlekõrre, kui külaliste joonemängija Ego Riener kaheminutilise karistuse teenis. Põlvalased ei suutnud aga pakutud võimalusega midagi mõistlikku peale hakata, sest mõni sekund hiljem sai samaväärse teoga hakkama Veiko Tigason.



Suure tõenäosusega jääb eile mitu korda väravast mööda visanud ja valesid otsuseid vastu võtnud Butenkole käesolev finaalseeria Serviti särgis viimaseks. «Tal oleks parem keskkonda vahetada. Ma ei näe temas vajalikul määral tahtelisi omadusi,» selgitas Musting.



Venemaa passiga, kuid Moldovas elava ja sealset koondist esindava mehe vastu on huvi tundnud Rumeenia klubid.



Seevastu Butenkost kaitses tunduvalt paremini tegutseva ukrainlase Ternovõiga on Serviti huvitatud lepingu pikendamisest. «Finaalmängude järel istume maha ja langetame paari päeva jooksul otsuse,» lubas Musting.



Kolme võiduni peetava seeria teine mäng peetakse pühapäeval Kiili spordihallis. Võimalik, et Serviti poolel jookseb siis platsile seljavigastusest taastuv Siivo Sokk.



Esimeses pronksimatšis alistas HC Kehra pärast 15:15 lõppenud poolaega võõrsil HC Viljandi 29:28. Pronksiseeria peetakse kahe võiduni.



EESTI MV

Finaal:

Põlva Serviti – HC Chocolate Boys 24:26 (15:12)


Serviti: Ternovõi, Butenko 7, Peedomaa 6, Volt 2, Jõks, Muuga 1.


Chocolate Boys: M. Pinnonen 6, Lepp 4, Voosalu, Rooba, Kotsar 3, Laast, S. Pinnonen 2, Tarmo Ulla, Selge, Riener 1.



3.–4. koht: HC Viljandi – HC Kehra 28:29 (15:15)


Viljandi: Koks 9, Voika 7, Tibar 5, Vorobjov 3, Koovit 2, Varik 2.


Kehra: Kauge 8, Glinkin 7, Mägi, Luks 5, Sirkas 3, Eensalu 1.



Järgmised mängud:


02.05.10 14.00 Kiili spordihall, Chocolate Boys - Põlva Serviti


04.05.10 19.00 Mesikäpa hall, Põlva Serviti - Chocolate Boys


06.05.10 18.30 Kiili spordihall, Chocolate Boys - Põlva Serviti (vajadusel)


09.05.10 18.00 Mesikäpa hall, Põlva Serviti - Chocolate Boys (vajadusel)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles