Milano Olimpia peatreener enne kohtumist Žalgirisega: see on mäng elu ja surma peale

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luca Banchi.
Luca Banchi. Foto: SCANPIX

Eesti korvpallikoondislase Kristjan Kanguri koduklubi Milano Olimpia mängib homme esimese Euroliiga kohtumise koduväljakul. Itaalia klubile sõidab külla teise Eesti koondislase Siim-Sander Vene tööandja Kaunase Žalgiris ning Olimpia peatreener Luca Banchi rõhutas enne mängu, et see on mõlema meeskonna jaoks ülioluline mäng.

«Kohtumine Kaunasega on mäng elu ja surma peale. Kui Istanbuli ja Madridi meeskonnad on alagrupi favoriidid, siis nende kahe suure selja taga on neli meeskonda, kes on kõik valmis TOP 16 hulka pääsemiseks kuni lõpuni võitlema,» selgitas Banchi seisu B-alagrupis, kuhu lisaks eelmainitud suurklubile ning eestlaste meeskondadele kuuluvad veel Bambergi Brose Baskets ning Strasbourg.

Nii Kanguri kui Vene koduklubid teenisid alagrupi avamängus kaotused ning seetõttu on omavahelisel mängul tähtis roll võiduarve avamises. «Kaunas on väga kogenud meeskond, neil on mängijaid, kes on Euroliiga võitjaks tulnud ja kes tulevad Milanosse iseloomu näitama. Loodan, et saame kodupubliku poolt sama suure toetuse kui (koduses liigas- toim.) Cimberio Varese vastu. Tahaksin, et kõik saaksid aru, kui oluline see mäng tuleviku mõttes meie jaoks on,» lisas Milano juhendaja.

Olimpia on homse kohtumise eel ilma jäänud mitmest olulisest mängijast: lisaks operatsioonil käinud Kangurile ei saa kaasa teha ka Kristofs Lavrinovic ning Angelo Gigli.

Omavahel on Žalgiris ja Olimpia kohtunud seitsmel korral, seisuga 4:3 juhib hetkel Kaunase meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles