Skandaalne Johnny Weir tegi tippspordiga lõpparve

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnny Weir.
Johnny Weir. Foto: SCANPIX

Oma naiselike kostüümide ja käitumise poolest tuntud iluuisutaja Johnny Weir teatas, et läheb pensionile ning teeb tippspordiga lõpparve. Veebruaris toimuvatel Sotši olümpiamängudel teeb Weir kaasa kommentaatorina.

Kui varasemalt oli teada, et Weir peab Sotši olümpiamängudel osalemisest loobuma seetõttu, et ei registreerinud end õigeks ajaks USA katsevõistlustele, siis täna andis skandaalne uisutaja teada, et loobub üldsegi tippspordist. Weir kommenteeris, et tema unistuseks oli osaleda just Venemaal toimuvatel olümpiamängudel, sest leidis tee iluuisutamise juurde just tänu sellele, et elas olümpial kaasa Vene uisutajatele.

«Minu eesmärgiks oli võistelda Sotši olümpiamängudel. See oleks minu jaoks olnud muinasjutuline,» rääkis Weir. «Olen alati Vene uisutajatele kaasa elanud ja teen seda ka siis, kui Sotšis olen. Mul on kahju, et ma võistelda ei saa, aga vähemalt saan olla kohal ning saada osa sellest erilisest hetkest, mis seal luuakse. Ma ei kahtse seda,» kommenteeris ameeriklane oma karjääri lõpetamise otsust.

«Loodetavasti suudan kasutada oma sõnu õigesti ning rääkida intelligentselt. Olen väga elevil selle väljakutse pärast,» lisas Weir oma kommentaatori-karjääri kohta.

29-aastane Weir võitis 2008. aasta iluuisutamise MMil pronksmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles