FIA keeldus Hispaania rallil tiimidele vastu tulemast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MM-sarja liider Sebastien Ogier.
MM-sarja liider Sebastien Ogier. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) lükkas tagasi ralli MM-sarjas osalevate meeskondade ettepaneku, et sel nädalavahetusel sõidetaval Hispaania rallil starditaks viimasele võistluspäevale ümberpööratud järjestuses.

Hispaania ralli kaks esimest päeva sõidetakse asfaldil, viimane aga kruusal. FIA teatas aga, et võistlust käsitletakse asfaldirallina ja stardijärjekorra muutmist ei toimu. Kruusarallisid puudutavaid reegleid muudeti hooaja alguses, vältimaks mullu korduvalt aset leidnud olukorda, kus sõitjad avapäeval endast maksimumi ei andnud, et tagada endale järgmiseks päevaks parem stardikoht.

Ka Hispaania ralli korraldajad asusid tiimide poolele, peljates eeskätt seda, et tippsõitjad veerevad laupäeva õhtul peetava lühikese Salou linnakatse ilma publikule vaatemängu pakkumata niisama läbi. Kuna aga FIA järele ei andnud, teatati, et kolmanda päeva stardijärjestus määratakse kaheksanda katse järgsete aegade põhjal. Salou katse on ralli üheksas katse ja nii kindlustavad korraldajad vähemalt selle, et seal näitemängu korraldama ei hakata.

Tõenäoliselt kannatab enim värske maailmameister Sebastien Ogier, kes stardib kahel esimesel päeval niikuinii esimesena ning peab oma tavapärast üleolekut arvestades tõenäoliselt ka pühapäeval esimesena lahtisel kruusal kihutama. «Korraldajad olid igati niisuguse stardijärjestuse vastu ja me toetame neid täielikult. Ma ei ole vihane, vaid kurb – see kahjustab meie ala,» lausus Volkswageni mootorispordidirektor Jost Capito Autospordile.

«Tuleb nii välja, et sõidame kahel esimesel päeval niisama ja võitluseks läheb alles pühapäeval. See on strateegia, mitte sport,» pahandas ka Citroëni tiimijuht Yves Matton.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles