Supermoto Eesti meistrivõistluste hooaeg algas ülipõnevate sõitudega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supermoto avaetapp Aravetel.
Supermoto avaetapp Aravetel. Foto: Erakogu

Selle aasta Supermoto Eesti meistrivõistluste esimene etapp sõideti Aravetel. Vaatamata korraldajate suurtele pingutustele tuli avaetapi sõit pidada ainult asfaldiosal, kuna krossilõik oli uppunud kevadise suurvee alla. Sõidud olid sellele vaatamata ülipõnevad.

Open klassis olid oma kiirust näitama tulnud ka soomlased, eelmise aasta Soome meister Kalle Toronen ning eelmise aasta kevadel Itaalias kukkunud ja hooaja vahele jätnud Toni Klem olid kindlasti ühed favoriitidest.

Ja nii oligi, vihmamärjal rajal oli kvalifikatsiooni kiireim Klem, kes edestas Toroneni 0,3 sekundiga. Eestlaste parim oli TM Racing Estonia meeskonna sõitja Taavi Nassar, kes kaotas Klemile 1,1 sekundiga.

Avasõidu võitis Klem, teine oli Miska Aaltonen ja kolmas Juho Rommi. Kaks favoriiti, Toronen ja Nassat kukkusid, nende kohad olid 9. ja 11.

Teises sõidus oli taas kiireim Klem, Toronen teine ja Martin Leok kolmas ning Rannar Uusna neljas. Etapi kokkuvõttes kuulus võit Toni Klemile, Martin Leoki ja Rannar Uusna ees.

Mini SM klassis oli kahe sõidu kokkuvõttes parim Andy Piip, teine koht kuulus Patrick Palsile ja kolmas Henri Remmale.

Quadide kiireim oli Ardo Tigane, teine Raul Kirt ja kolmas Fred Häling.

Järgmine Supermoto Eesti meistrivõistluste etapp sõidetakse 6. juunil Rapla kardirajal.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles