Kalev/Cramole piisas võiduks 33 heast minutist

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo tagamängija Rain Veideman.
Kalev/Cramo tagamängija Rain Veideman. Foto: Toomas Huik

Ühisliigat kolme ja EuroCupi kahe kaotusega alustanud BC Kalev/Cramo avas eile rahvusvahelistes sarjades tänavuse võiduarve, kui Ühisliigas mängiti üle 86:80 seni vaid võite tunnistanud ukrainlaste BC Donetsk. Oluline võit küll saadi, kuid suur töö seati mängu lõpus siiski ohtu.

«Olime võitu väärt. Parem hilja kui mitte kunagi,» oli kalevlaste juhendaja Alar Varrak mängu järel rahul. «Selles mõttes hakkas meie jaoks juba kriitiline piir lähenema. Oleme mänginud tõusvas joones. Eks ootasime seda võitu juba varem. Nižni Novgorodi mängust ootasime juba võitu, Riia VEFi vastu tegime ka korraliku mängu, kuid eksisime palju vabadelt viskekohtadelt.»

Kui 33 minutit kulges kalevlaste jaoks eile kõik hästi kodupublikule ja näidati väga head mängu, siis lõpus pandi poolehoidjate närvid siiski proovile. Kalevi 74:50 eduseisul sai Bamba Fall tehnilise vea, eile üsnagi kahvatult esinenud Fallile oli see viies määruste rikkumine ja nii pidi ta ka väljakult lahkuma. Sealt peale hakkasid asjad kalevlastel viltu vedama ja Donetsk jõudis lõpuks ohtlikult lähedale.

Tänu tabavatele vabavisetele teenisid kalevlased siiski lõpuks võidu. Kalevi viimased 12 punkti tulidki vaid vabavisetest ehk viimase seitsme minuti jooksul kalevlased mängust ühtegi punkti enam ei saanud.

«Mängu lõpp tekitab halbu tundeid. Esimesed 33 minutit oli see, mille poole oleme püüelnud. Positiivset oli kokkuvõttes kindlasti rohkem,» lisas Varrak. «Me ei ole Euroopa keskmisest palju maas, suudame sellisel tasemel mängida küll. Peame suutma iga kohtumist mängida 40 minutit hästi, siis tulevad ka võidud.»

«Esimesed 33 minutit olid super, viimased seitse minutit kartsime võita või lasime jala sirgeks. Oleme isegi mõnel juhul tagant tulnud ja teame, et riskima hakates võib tekkida võimalusi. Hea, et lõpuks võitsime,» lisas Kalevi tagamängija Rain Veideman.

Pärast vigastuspausi taas väljakule jooksnud Veidemani arvele jäi eile 25 mänguminuti jooksul 11 punkti. Samas tunnistas nii mängija ise kui ka peatreener, et nii mõneski olukorras oleks ta võinud rünnaku lõpetamise võtta enda peale. «Oli minu poolt enam-vähem mäng. Mul oli umbes neli-viis kohta, kust oleksin võinud veel peale visata. Mis teha, söötsin nendes olukordades ikka ära,» märkis Veideman.

«Ma loodan selle peale, et ta võiks olla selleks meheks, kes võiks tähtsad visked enda peale võtta. Meil on palju mänge lõppudega ära kadunud, kuna ei ole olnud sellist meest, kes võtaks asjad enda peale,» tunnistas Varrak.

Nii julgustas peatreener eile mitmes olukorras Eesti koondislast viskele minema ja loodab, et ta teeb seda ka edaspidi rohkem. «Loomulikult ma ei eelda, et ta tuleb ja hakkab panema iga kohtumine 20 punkti, kõik asjad käivad samm-sammult,» sõnas Varrak. «Mul on seoses temaga siiski kõrgendatud lootused. Muidugi ma julgustan teda, kuid tema jaoks on Kalev ka uus võistkond ja mina uus treener.»

Juba teisipäeval ootab Kalevit uus raske lahing, kui EuroCupi sarjas minnakse vastamisi Venemaa tipptiimi Kaasani Unicsiga. «Et neid võita, ei piisa meile hästi mängimisest, peame tegema lausa ideaalilähedase esituse,» märkis Varrak.


Ühisliiga

BC Kalev/Cramo – BC Donetsk 86:80

Kalev/Cramo: Škele 15, Sokk 14, Moldoveanu 14, Elegar 12+9 lp, Veideman 11, Abbott 10, Fall 4, Kitsing 3, Gibson 3.

Donetsk: McCauley 23, Killings­worth 19, King 12, Ikovlev 9, Burenko 6, Lõpovi 4, Kornienko 4, Tsintsadze 3.

A-alagrupi tabeliseis: 1. Kaasani Unics 3 võitu / 0 kaotust, 2. Lokomotiv-Kuban 3/1, 3. BC Donetsk 2/1, 4. Vilniuse Lietuvos Rytas 2/1, 5. Nymburk 2/1, 6. Turow 1/2, 7. Nižni Novgorod 1/2, 8. Kalev/Cramo 1/3, 9. Krasnojarski Jenissei 0/2, 10. Peterburi Spartak 0/2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles