Fotod: esitleti eestlaste Sotši taliolümpiamängude rõivakollektsiooni

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Gaim ja Aivar Rehemaa.
Grete Gaim ja Aivar Rehemaa. Foto: Olga Makina

Täna esitles Monton Šotsi 2014. aasta taliolümpiamängude auks loodud rõivakollektsiooni – hundist kui ürgsest väeloomast inspireeritud rõivaid esitlesid noored sportlased ja huskyd Baltika Moelaval.

«Olümpia tähendab ausat võistlust ja selle särava pealispinna all peitub tuhandeid treeningtunde, eneseületamisi ning pikaajaline pühendunud töö. Montoni poolt tahame meie parimaid sportlasi toetada ühe kauni kollektsiooniga, mis loodud nende auks - et nad saaksid tunda uhkust nii oma saavutuste kui ka meie kodumaise moeloomingu üle,» sõnas Baltika Grupi juhatuse esimees Meelis Milder.

Monton on olnud Eesti Olümpiakomitee ametlikuks sponsoriks juba alates 2004. aastast ning disaininud paraad- ja vabaajarõivaid nii Ateenas, Torinos, Pekingis, Vancouveris kui ka Londonis võistlemas käinud Eesti olümpiasportlastele.

«Olümpiamängudel õnnestumise nimel teevad sportlased palju tööd. Kuid peale sportlase pingutavad hea tulemuse nimel ka tema taustajõud, kelle hulka võib lugeda rõivatootjadki. Olümpiamängude puhul on eriti oluline, et ükski detail ei segaks sportlasel keskenduda kõige olulisemale – oma võistlusele. Montoniga oleme koostööd teinud juba peaaegu 10 aastat. Praeguses kiiresti muutuvas maailmas on see väga kõnekas number ja ma loodan, et meie hea koostöö jätkub veel pikki aastaid,» sõnas Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli.

Kollektsioon, mis ühendab endas Eesti rahvusvärvid ja etnilised mustrid, paistab silma puhta ja selge värvilahenduse poolest ning on loodud mitte ainult olümpiakülas, vaid ka siinsamas talvises Eestis kandmiseks. Uudsed materjalid ja tehnoloogiad tagavad ühelt poolt kandmismugavuse aga ka hõlpsa hooldatavuse – nt jopede puhul kasutatud silikoontäidis annab suurema soojapidavuse ning võimaldab lühemat kuivamisaega. Väljapeetult mõjuv kollektsioon mängib rahvusvärvidega ja põhjamaiselt minimalistlike lahendustega - valikusse kuuluvad hõbehallid püksid naistele ja meestele, elegantse revääriga must-valged kampsunid, stiliseeritud olümpiamotiividega trikotaaž-särgid, hundi-motiividega valged joped ning etnomustrilised kindad-mütsid-sallid. Läbimõeldud terviku loojateks on Montoni peadisainerid Piret Puppart ja Peeter Rästa.

Monton 2014 olümpiakollektsiooni avalikkusele tutvustamiseks korraldatakse 30. novembril Tallinnas Rocca al Mare kaubanduskeskuses suur olümpia-pidu, kus esitletakse laiemale publikule samal päeval poodidesse jõudvaid tooteid, saab kohtuda sportlastega ning uudistada avatavat Eesti Spordimuuseumi poolt kokku pandud spordinäitust, mis tähistab Eesti Olümpiakomitee 90. sünnipäeva.

Fotosessioon käigus proovisid Montoni olümpiakollektsiooni selga laskesuusataja Grete Gaim ning murdmasuusataja Aivar Rehemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles