Video ja galerii: hullumeelsed surfarid kihutasid St. Jude’i poolt tekitatud hiigellaines

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopat räsis eile torm St. Jude, mis külvas hulgaliselt kahju. Portugali rannikul Praia de Nortes otsustasid aga hullumeelsed surfarid Andrew Cotton ja Carlos Burle ennast hiigellainetes proovile panna.

Paljude asjatundjate hinnangul püstitasid Suurbritannias pärit Cotton ja brasiillane Burle ka sellega maailmarekordi, kuna väidetavalt ei ole keegi kunagi nii suure laine peal sõitnud.

«Tegemist oli meeletute lainetega, ausalt öeldes ei ole mul aimu, kuidas nende lainte suurust üldse mõõdetakse. Minu jaoks oli tegemist väga erilise päevaga,» rääkis Cotton The Guardianile.

Eelmine rekord püstitati samas kohas 2011. aastal Garrett McNamara poolt. Kas Cotton või Burle püstitas rekordi selgub järgmise aasta mais.

Kui Cotton ja Burle said laintel edukalt hakkama, siis Maya Gabeira oleks Portugalis peaaeegu uppunud, kuid Burlel õnnestus kaasmaalanna veest välja tõmmata ja kaldale tuua.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles