Kalev/Cramot vaevab esimese veerandi needus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vlad Moldoveanu (palliga).
Vlad Moldoveanu (palliga). Foto: Liis Treimann

Võib-olla on pisut ülekohtune öelda Kalev/Cramo eilse esituse kohta, et kõik läks nii nagu alati, kuid paraku on see tõsi. Eesti meisterklubi näitas Venemaa tippmeeskonna Kaasani Unicsi vastu väga head mängu, kuid kahjuks mitte kogu kohtumise jooksul, vaid 30 minutit. Avaveerandaja häving ei andnud rohkemat kui «soliidse» kaotuse 72:81.

«Olen varemgi toonitanud, et kui tahame sellisel tasemel meeskondi võita, peab kõik klappima,» sõnas Kalevi peatreener Alar Varrak. «Paar viset ja tegelikult ka paar kohtuniku vilet oleks läinud teisiti ja mine tea, mis võinuks juhtuda. 35 minutit mängisime hästi, aga järjekordne kaotus on tõsiasi.»

Kalev kaotas saatuslikuks saanud esimese veerandaja 12:31. Just esimese veerand­aja allajäämine on tänavu saanud kalevlastele saatuslikuks juba mitmes kohtumises. Paraku ei osanud Varrak avaveerandi mõõnu millegagi seletada.  

«Mõni mees võib-olla pelgas veidi vastast, mõni mitte. Minutilised mõtlemisajad kulusid suurelt jaolt sellele, et mehi julgustada ja sisendada, et suudame nendega mängida küll. Jääme tugevates mängudes tihti kaotajaks ja see pärsib eneseusku,» rääkis Varrak. «Unics tuli kohe väga agressiivselt peale ja eks neil oli ka jõudu rohkem. Mängu lõpuks olime ju statistiliselt enam-vähem võrdsed. Tegime 15 pallikaotust, ent neist viis avaveerandil, ja sellised asjad otsustavad,» sõnas juhendaja.

Eile Kalevi suurima korvikütina 18 punkti toonud rumeenlasest ääremängija Vlad Moldoveanu tõdes, et selline kaotus tekitab frustratsiooni. «See pole ju meil esimene kord samal viisil mäng kohe alguses käest lasta,» märkis ta. «Otsest põhjust ei oska ma nimetada, peame selle üle pead murdma ja leidma vastuse, miks nii läheb.»

Tunamullu Euroliigas mänginud Unics on väga tugev meeskond, kel kindel plaan tagasi Euroliigasse jõuda. Vaieldamatult on tegemist EuroCupi sarja ühe soosikuga. Esimesel veerandajal näitasidki külalised tõelist taset – nad olid kaitses agressiivsed ning rünnakul harutasid kalevlaste kaitse peensusteni lahti. Mitmed Unicsi korviga lõppenud rünnakud sobiksid ideaalselt õppevideoks. Pärast esimest kümmet minutit nende hoog rauges.

Vaatamata kaotusele vaatas Varrak asju positiivselt. Ta kinnitas, et näeb meeskonnas edasiminekut. «Läheme iga aastaga paremaks ja tahan klubi juhtide ees mütsi maha võtta. Äkki ühel päeval tuleb mõni suur sponsor või väga hea mängijate kooslus ja kõike võib juhtuda,» rääkis ta. «Aga eks skeptikud ütlevad ikka, et Kalev jälle kaotas, meie treeneritega näeme asju teisiti ja nii ei arva.»

Korvpall

Ühisliiga

Kalev/Cramo – Kaasani Unics

81:72

Kalev/Cramo: Elegar 19 p + 9 lp, Mol­doveanu 18 p + 7 lp, Gibson 9 p, Abbott 9 p, Fall 8 p, Škele 7 p, Sokk 2 p.

Unics: Goudelock 20 p, Vougioukas 15 p, Kaimakoglou 10 p + 7 lp, McKee 9 p, Zisis 7 p, Eidson 7 p, Veremejenko 5 p, Harangody 5 p, Kolesnikov 3 p.

Balti liiga

Valmiera – Tyco Rapla 70:64

Tonybet – Tartu Rock 86:74

KK Pärnu – Lietkabelis 79:78

Dolphins – Rakvere Tarvas 95:53

Tallinna Kalev – Jekabpils 53:82

Eesti meistriliiga

TTÜ KK – Valga 67:61

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles