Sutil kritiseeris noore venelase liitumist: siin peab olema mees, mitte laps

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adrian Sutil.
Adrian Sutil. Foto: SCANPIX

Vormelisõitja Adrian Sutil avaldas arvamust, et uuest hooajast sarjaga liituv 19-aastane Daniil Kvjat on vormelimaailma jaoks liiga noor ning kogenematute sõitjate kaasamine on ohtlik.

Vene päritolu Kvjat pääses GP3 sarjast otse F1, hüpates üle tavapäraselt sinna vahele mahtuvatest GP2 või Formula Renault 3.5 sarjadest. Sutili arvates on selline käitumine vale.

«Ei ole lihtne sellise autoga sõita. Mis kogemus sul 17-aastasena üldse olla saab? Võib-olla GP3 kogemus, aga mis siis?» muretses Sutil, kellest sai vormel-1 meeskonna testisõitja 23-aastaselt.

«Seega jah, ma arvan, et selline käitumine on ohtlik, sest see on maailma kiireim auto, mida ei ole lihtne kontrollida. Peab olema piisavalt vana ja omama piisavat kogemust, et sõita F1-sarja autoga. Ma arvan, et nende (Kvjati sarnaste noorte pilootide- toim.) jaoks on liiga vara. Nad on lapsed, aga siin sarjas pead olema mees,» lisas Sutil.

Käesolevast hooajast on vormel-1 sarjas sõita veel kolm etappi, uus hooaeg algab järgmise aasta märtsis Austraalia GP-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles