Keel: meie tegutsemine sõltub palju juhusest

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindrek Pulk tõi Selveri kasuks 10 punkti, ent tema efektiivsus oli -3 ja rünnakuprotsent 27.
Hindrek Pulk tõi Selveri kasuks 10 punkti, ent tema efektiivsus oli -3 ja rünnakuprotsent 27. Foto: Toomas Huik

Tallinna Selver kaotas CEV karikasarja korduskohtumise Dukla Liberecile võõrsil 0:3 ja langes madalamasse eurosarja ehk CEV Challenge Cupile, kus sel hooajal osaleb ka Pärnu võrkpalliklubi. «Olime eelmise mänguga võrreldes selgelt rohkem hädas servi vastuvõtuga ja see jättis oma jälje ka rünnakule,» sõnas peatreener Avo Keel pärast mängu. «Rünnak sõltub meil väga palju juhusest, kui on hea päev, siis see õnnestub, kui ei ole, siis tugevatele vastu ei saa. (Dmitri) Tucov tegutses rünnakul ainsana normaalselt, ülejäänud mitte.»

Keel heitis mängijatele ette, et nad ei analüüsi oma tegutsemist. «Seda ma kellelegi ette ei heida, et trennis tööd ei tehta, ent oma tegemisi on vaja ka analüüsida. Loodan, et viimastest mängudest tehakse omad järeldused ja see on meile õppetunniks,» sõnas Keel.

Avageim kulges punkt punkti heitluses kuni 12:12 viigiseisuni, mil Dukla meeskond oma teed läks ja võitis avageimi 25:16. Teist geimi alustasid paremini eestlased ja Martti Keele serviseeria viis Selveri 4:0 juhtima.

Ent õige pea oli seis 7:7 ja seejärel pääsesid omakorda juhtima tšehhid, haarates 12:8 eduseisu. Geimi lõpp kuulus samuti Dukla mängijatele ning see võideti 25:20. 0:2 kaotusseis tähendas ühtlasi edasipääsulootuste kustumist, edasipääsu kindlustamiseks oleks Selver kordusmängus pidanud saama 3:0 või 3:1 võidu ning seejärel olema parem ka kuldses geimis. Kolmanda geimi võitis Dukla 25:18 ja järgmises ringis minnakse vastamisi tugeva Venemaa meeskonna Nižni Novgorodiga. Selver läheb Challenge’i sarjas vastamisi kas ungarlaste Kaposvari Fino või austerlaste Grazi Holdinguga.

Tagasilöök tabas Selverit jube enne mängu, kui koos meeskonnaga Tšehhimaale kaasa sõitnud nurgaründaja Martti Rosenblatt valutava õla tõttu mängida ei saanudki. «Esmakordselt sel hooajal kasutasime seetõttu põlvevigastusest taastuvat Kristjan Õuekallast ka rünnakul, ent temagi oli täna servi vastuvõtuga hädas,» sõnas Keel.

Selveri parim oli kümme punkti (+7) toonud Dmitri Tucov. Sama palju punkte tõi ka Hindrek Pulk, kuid tema efektiivsus oli –3 ja rünnakuprotsent vaid 27 (kümme rünnakut maandusid blokis).

Prantsusmaal palliva Keith Puparti koduklubi Arago de Sete mängis võõrsil horvaatide Mursa Osijekiga ning sai 3:0 võidu nagu ka avakohtumises. Võistlustules oli ka Saksamaal mängivate Andri Aganitsa ja Martti Juhkami koduklubi TV Ingersoll Bühl, kes kaotas hilisõhtul võõrsil hollandlaste Landstede Zwollega. Esimese mängu Bühl võitis 3:1.

Ühisliigas võidukad Pärnu ja Tartu

Eesti-Läti ühisliigas peeti Eesti klubide osavõtul kaks kohtumist, kui vastamisi läksid TTÜ ja Pärnu ning Tartu Bigbank ja Rakvere.

7. novembril peetavaks Challenge sarja mänguks valmistuvad ja viimasel ajal heitlikku mängu näidanud pärnakad said kindla 3:0 võidu. «Saime tublisti enesekindlust juurde,» kommenteeris Pärnu peatreener Urmas Tali. «Tuli paremini välja kui mõni teine mäng viimasel ajal ja TTÜ-l eriti varianti ei tekkinudki. Ent rahuloluks veel põhjust pole.»

Tali sõnul oldi vastasest üle igas elemendis. «Serv töötas hästi ning olime igas osas neist üle. Vaid kolmanda geimi lõpp läks pisut käest, aga pühapäevaseks kohtumiseks saime eneseusku juurde,» lisas Tali.

Pärnu kohtub pühapäeval karikamängus Tartuga. Tartu sai samal ajal samuti 3:0 jagu Rakverest ning on jätkuvalt liigatabeli tipus.

Tabloo

CEV karikasari

Dukla Liberec – Tallinna Selver 3:0 (25:16, 25:20, 25:18)

Eesti-Läti ühisliiga

TTÜ – Pärnu Võrkpalliklubi 0:3 (22:25, 22:25, 24:26)

Tartu Bigbank – Rakvere Võrkpalliklubi 3:0 (25:17, 25:21, 25:23)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles