Pildid: Allen Iverson lõpetas ametlikult karjääri

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametlikult karjääri lõpetamisest teatanud Allen Iverson eilsel pressikonverentsil.
Ametlikult karjääri lõpetamisest teatanud Allen Iverson eilsel pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Endine NBA-täht Allen Iverson lõpetas eile ametlikult oma mängijakarjääri. Iverson veetis oma karjääri parimad aastad Philadelphia 76ersi meeskonnas, viies 76ersi 2001. aastal ka liiga finaali.

Lisaks võitis Iverson NBAs neljal korral skoorikuninga tiitli. Tema karjääri keskmine punktiskoor on 26,7 punkti mängus.

NBAs mängis 38-aastane Iverson viimati 2010. aastal. Lisaks Philadelphiale esindas ta karjääri jooksul Denver Nuggetsi, Detroit Pistonsi ja Memphis Grizzliesi klubisid. Karjääri lõpus mängis Iverson hooaja ka Türgis.

«Teadsin, et see päev tuleb ja arvasin, et võtan karjääri lõpetamist traagiliselt. Ent olen oma otsuse ja eluga hetkel rahul,» rääkis ta pressikonverentsil.

Iverson sattus korduvalt seadusega pahuksisse ning omas «paha poisi» mainet nii korvpalliväljakul kui väljaspool seda. «Olen teinud asju, mille üle uhkust ei tunne. Ent loodan, et teised on saanud minu vigadest õppieda,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles