Vennot ootavad Kärevere-kodus makaronisalat ja pannkoogid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Vennot toetasid Lodzis peetud Meistrite liiga Final Fouril vend Olari (vasakult), ema Anneli, õde Airi ja isa Olev.
Oliver Vennot toetasid Lodzis peetud Meistrite liiga Final Fouril vend Olari (vasakult), ema Anneli, õde Airi ja isa Olev. Foto: Andres Kalvik

Eile sel aastal esimest korda päriskoju Käreverre jõudnud võrkpalluri Oliver Venno ema Anneli teab täpselt, milliseid roogi tuleb valmistada, et ülipika poja kõht mõnust nurru lööks.


«Oliveri lemmikud on makaronisalat ja pannkoogid,» teatab koos abikaasa Olevi, poja Olari ja tütre Airiga nädalavahetusel Lodźis toimunud Meistrite liiga Final Fouri väisanud Anneli Venno enne laupäevast poolfinaalmängu Trentino Bet­Cliciga Postimehele.



Eesti mõistes ülisuure, 13 500 pealtvaatajat mahutava Atlas Arena tribüünil istusid kümmekond Maarjamaalt saabunud fänni koos Venno koduklubi Bledi ACH pöidlahoidjatega. Halli ühe nurga viimasest reast pole vaade just kõige etem, kuid tausta teades oleks hädaldamine kohatu. Nimelt müüdi piletid maha vähem kui ööpäevaga ning meie spordisõbrad peavad olema õnnelikud, et neil õnnestus suurt võrkpallipidu oma silmaga kaeda.



Ema Anneli ja isa Olev kinnitavad kui ühest suust, et ei pabistanud, kui nende 19-aastane esiklaps mullu suvel Sloveenia parima klubiga kolmeaastase lepingu sõlmis ja vanematekodust laia maailma lendas.



«Mingit hirmu küll polnud. Oliver on lapsest peale väga iseseisev olnud ja selle, mis ta pähe võtab, ära ka teeb. Meie oleme teda kõiges toetanud,» ütleb Olev Venno.



«Oliveril on kõik täpselt paigas. Näiteks otsustas ta igal juhul enne välismaale siirdumist kooli ära lõpetada. Isegi vaba aja sisustab Oliver põhjalikult ära,» lisab Anneli Venno. «Minu süda valutab eelkõige vigastuste pärast. Lapsepõlves soovitasin Oliveril palju magada.»



Hooaja jooksul mitu korda Sloveenias 209 cm pikkuse poja mänge vaatamas käinud Olev Vennole sümpatiseerib kaks aastat ACH tüüri hoidnud, kuid lepingu pikendamisest loobunud kanadalase Glenn Hoagi julge stiil.



«Klubis on kõik mängijad võrdsed. Võrreldes hooaja algusega on põhikoosseis oluliselt muutunud. Treeneril pole noorte suhtes kompleksi,» märgib Olev Venno, kellel on hea meel, et mitme teise riigi klubide huviorbiidis olnud poeg jätkab ka järgmisel hooajal ACHs. «Meistrite liigas mängida on teine tera. Kui klubil pole ülimaid eesmärke, on keeruline motivatsiooni leida.»



Olev Venno sõnul on sel hooajal Meistrite liigas nauditavaid etteasteid teinud Oliver Venno kaheksa kuu vältel jõusaalis rabatud töö hakanud vilja kandma. «Eestis mängides olid Oliveri löögid õrnad. Selle hooajaga on talle jõudu ja kiirust juurde tulnud,» märgib Olev Venno, kes ka ise harrastajate tasemel võrkpalli mängib.



Juuksurina leiba teeniva Anneli Venno sõnul võttis ta rahulikult vastu elevust tekitanud talvise uudise ACH mängijate, teiste seas Oliver Venno juuste siniseks värvimise kohta.


«Mulle meeldib, et Oliver on hakkaja poiss ja meeskonna tegemistest osa võtab,» räägib Anneli Venno. «Inimesele sobib igasugune juuksevärv, milles ta end mugavalt tunneb. Olen selles suhtes vabameelsem. Pealegi elab iga poiss oma elus sellise perioodi läbi.»



Kui Oliver Venno 18-aastasel vennal Olaril on pikkust 191 cm, siis 15 aastat siin ilmas elanud õe Airi pealage lahutab maapinnast kõigest 170 cm. Esiliigas Selver/Audentest esindanud Olari Venno pole maha matnud lootust kuulsama venna kombel võrkpalliga raha teenima hakata, viis aastat palli mänginud õeraas võib profisportlasekarjäärist pelgalt unistada, sest talle pole vanajumal piisavalt annet jaganud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles