Eestlaste koduklubi pääses eurosarjas üle noatera

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Aganits (paremal)
Andri Aganits (paremal) Foto: Andreas Arndt

Eesti võrkpallikoondislaste Andri Aganitsa ja Martti Juhkami koduklubi TV Bühl suutis kolmapäeva hilisõhtul välja mängida tulemuse, mis pakkus nii kaotuskibedust kui ka võidurõõmu: kuigi korduskohtumine Hollandi klubi Landstede Zwollega kaotati 3:2, tagas pääsu CEV Cupi kaheksandikfinaali siiski Bühl.

Pärast möödunud nädalal kodus 3:1 võidetud mängu olid TV Bühli mehed üleeile võõrsil raskustes: Landstede Zwolle kallutas kaks esimest geimi seisuga 25:20 ja 25:22 enda kasuks ja asus 2:0 juhtima. «Kaks esimest geimi läksid üle kivide ja kändude,» rääkis neljas esimeses geimis väljakul käinud Aganits.

«Vastased olid tulnud tublilt võitlema, meie olime jällegi natuke äraolevad. Samas, eks õnn oli ka esimestes geimides vastaste poolt, kõik trossist tulnud pallid ja muud võimalikud napid olukorrad läksid nende kasuks,» lisas Aganits.

Napp pääsemine

Kolmas geim möödus võrdsete heitlusena, kuni Bühl otsustavate punktide ajal võõrustajate poolt vaadatuna 22:20 kaotusseisu jäi. Kindla 3:0 allajäämise korral oleks edasipääsuuks TV Bühli jaoks suletuks jäänud, aga üleeilne mäng lahenes siiski teisiti: Bühli diagonaalründaja Valters Lagzdinsi hea esitus ja vastaste eksimused tõid Eesti koondislaste meeskonnale viis punkti järjest ja nii võeti 22:25 geimivõit.

«Treener proovis alguses mängu kõikide vahenditega muuta, tegi vahetusi ja katsetas, aga miski ei toiminud. Kolmandas geimis hakkas lõpuks meil ka pall kaitses üles tulema ja muud asjad toimima,» rääkis Aganits.

Pärast kolmanda geimi võitu oli Bühlil laual kaks võimalust: geimivõidu korral oleks edasipääs kaheksandikfinaali kindel olnud, kaotuse korral oleks mängitud otsustav kuldne geim.

Võrdsete heitlusena möödunud geimi lõpus oli Bühl punktiga juhtimas, kui Zwolle temporündaja põrutas palli auti ja kinkis Saksa meeskonnale 26:28 võidu ning seega ka koha järgmisesse ringi. Viies geim kuulus küll seisuga 17:15 Zwollele, aga edasipääsu suhtes ei olnud sel enam tähtsust.

Bühli peatreener Ruben Wolochin jäi hoolealuste esitusega rahule. «Meil on noor meeskond, kes peab veel õppima, kuidas sellistest keerulistest olukordadest välja tulla,» võttis Wolochin mängu kokku.

Edasi ootab Itaalia klubi

Eesti koondislastest sai Aganits mänguaega neljas esimeses geimis, matši viimases vaatuses kasutas peatreener Ruben Wolochin mehi, kes tavapäraselt käivad platsil vähem. Eestlase arvele jäi üheksa punkti, neist viis tõi noormees rünnakul, kolm blokist ja ühe serviässast.

«Üldiselt võib rahule jääda, aga tegin ise palju lihtsaid eksimusi. Näiteks servi sain lüüa 15 korda ja eksisin neist viiel, kuigi lõin ka ühe ässa. Seega, sellega ei ole rahul, et nii palju omavigu tegin,» analüüsis Aganits.

Teine Eesti koondislane Juhkami ravib endiselt jalavigastust ja koosseisu ei kuulunud. Küll loodab aga Juhkami tagasi platsil olla järgmises eurosarjamängus ehk kaheksandikfinaalis. Siis on Bühli vastaseks Itaalia kõrgliigaklubi Cuneo Piemonte Volley, kes alistas Prantsusmaa klubi Nantes Metropole Volley.

«Cuneo on tugev Itaalia meeskond ja kõik ootavad, et saaks nende vastu mängida ja ennast tõestada,» rääkis Aganits järgmise vastase kohta, kes hoiab praegu Itaalia liigas 12 meeskonna hulgas 10. kohta.

Lisaks TV Bühlile tagas edasipääsu kaheksandikfinaali ka Keith Puparti koduklubi Arago de Sete, kes oli mõlemas mängus kindlalt 3:0 üle Horvaatia meeskonnast Mursa Osijekist. Puparti tööandja järgmiseks vastaseks on Craiova võrkpalliklubi, kes oli 1/16-finaalis parem Bratislava meeskonnast.

Ainukese Eesti klubina CEV Cupil osalenud Tallinna Selver kaotas mõlemad mängud kindlalt 3:0 Tšehhi meeskonnale Liberecile ning langes astme võrra nõrgemasse Challenge Cupi sarja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles