Tuhanded fännid usuvad Pistoriuse süütusesse

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius ja  Reeva Steenkamp
Oscar Pistorius ja Reeva Steenkamp Foto: SCANPIX

Maailmakuulus invasportlane Oscar Pistorius kogus eduka karjääri jooksul kogu planeedil endale arvukalt fänne ning paljud neist ei ole siiani kaotanud usku oma iidolisse.

Pistoriust süüdistatakse oma kallima Reeva Steenkampi tahtlikus tapmises. 14. veebruaril arvas sportlane oma sõnade kohaselt, et tema majja on tunginud murdvaras. Kui nn sissetunija vannituppa läks, siis tulistas Pistorius teda läbi ukse. Mõni hetk hiljem selgus, et tegemist oli hoopis Steenkampiga. Pistoriuse sõnul oli tegemist õnnetusega, kuid prokuratuur sellega ei nõustu.

Üle maailma leiab palju erinevaid blogisid ja foorumeid, kus Pistoriuse fännid kogunevad ja oma iidoli süütusest räägivad. Näiteks Facebooki grupil «Suppurt for Oscar Pistorius» on üle 15 000 liikme.

Ka Pistoriuse agent on meediale rääkinud, et fännide toetus on kohtuprotsessi ajal olnud äärmiselt oluline. Näiteks Twitteris tegutseb grupp naisi, kes postitavad nime all #Pistorians. Grupi algatas üks britt.

Kohtuprotsess Pistoriuse üle jätkub märtsis. Süüdimõistmise korral ootab teda eluaegne vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles