Kotšegarov: tegin targa võistluse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill Kotsegarov
Kirill Kotsegarov Foto: Ülle Kübarsepp/ Valgamaalane

Kirill Kotšegarov lõpetas Eesti aja järgi laupäeva õhtul toimunud kõrgetasemelise Florida Ironmani triatloni 6. kohaga. Kotšegarovi finišiaeg 8:09.03 tähistab seejuures ühtlasi nii tema isiklikku rekordit kui ka Eesti läbi aegade teist tulemust täispikal triatlonidistantsil.

«Enesetunne oli hea, tegin targa võistluse. Sellel rajal võtsin endast kõik, mis võtta oli,» kommenteeris Kotšegarov Facebooki vahendusel. «Üritasin rattas teha jooksjate elu võimalikult raskeks. Kahjuks võitjat, neljandat ja viiendat meest ei näinud kordagi ees tööd tegemas,» märkis ta lisaks.

3,8 km ujumisetapilt saabus Kotšegarov esimesse vahetusalasse 47. kohal, ent kerkis sealt 180 km pikkuse ratta­etapi lõpuks teiseks. Temast eespool oli veel vaid enamiku ajast võistlust juhtinud ameeriklane Andrew Starykowicz. Maratonijooksu algfaasis langes Kotšegarov kiirelt seitsmendaks, kuid suutis siis leida oma tempo ja kerkida etapi lõpuks koha võrra kõrgemale..

Nii rattarajal kirja saadud aeg 4:13 kui ka jooksuetapi 2:53 märgivad eestlase jaoks isiklikku rekordit. Marko Alberti nimel olevast Eesti rekordist jäi Kotšegarovit lahutama kõigest 45 sekundit. 2011. aastal Austrias toimunud Kärteni Ironmanil oli Alberti ajaks 8:08.18. Kotšegarovi enda senine rekord 8:24.29 pärines nelja aasta taguselt Florida Ironmanilt.

Tänavuse Florida Ironmani võit läks hispaanlasele Victor Del Corralile, kes neli kilomeetrit enne lõppu möödus Starykowiczist ning lõpetas ajaga 7:53.12. Seejuures suutsid alla kaheksa tunnist lõpp­aega näidata kõik esikolmiku mehed. Teisena lõpetanud Starykowiczi aeg oli 7:55.22 ning kolmanda koha mehel Filip Ospalyl 7:58.44.

Naiste parim, hollandlanna Yvonne Van Vlerken jõudis finišisse üldkokkuvõttes 26. kohal. Võistluse läbimiseks kulus tal 8:43.07.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles