Kurioosum: Belgias jäid dopinguga vahele kuus kokaiini tarvitanud tuvi

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed annavad võistlustuvidele dopingut, et nende tulemusi parandada
Inimesed annavad võistlustuvidele dopingut, et nende tulemusi parandada Foto: SCANPIX

Doping ei ole mureallikaks ainult inimeste spordis, vaid vallutab ka loomariiki. Belgias jäi dopinguga vahele kuus võistlustuvi, kelle verest leiti valuvaigistite ja kokaiini kasutamise jälgi.

Tuvidele korralatakse võistlusi, kus nad lastakse lahti ning peavad võimalikult kiiresti koju tagasi tulema. Spetsiaalsed tuvid on treenitud lendamaks kõik kindla arvu kilomeetreid, mis jääb enamasti 100 ja 1000 km vahele. Tuvidel on küljes spetsiaalne seade, mis mõõdab nende kiirust ja läbitud distantsi.

Kiired tuvid on maailmas aga väga hinnas – ülikiire lind nimega Bolt (saanud nime sprinter Usain Bolti järgi) müüdi oksjonil 310 000 euro eest hiinlastele. Maailma kallim tuvi aga Hiinas enam võistelda ei saa, sest seal vabaks lastes prooviks ta Belgiasse lennata. Seega kasutatakse teda tõuaretuse eesmärkidel.

Belgia võistlustuvide föderatsioon saatis aga 20 tuvi Lõuna-Aafrikasse proove andma ning selgus, et kuus tükki neist olid pruukinud valuvaigisteid või kokaiini. Varem oli üks Belgia labor kinnitanud, et samad tuvid on puhtad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles